Oba osumljenca sta trenutno v priporu, je v izjavi za medije pojasnil Primož Donoša s PU-ja Kranj. Foto: PU Kranj
Oba osumljenca sta trenutno v priporu, je v izjavi za medije pojasnil Primož Donoša s PU-ja Kranj. Foto: PU Kranj

Po prejetju obvestila o pogrešanem 58-letnem moškem iz okolice Kranja so gorenjski policisti takoj odšli na teren s pomočjo vodnikov psov za iskanje pogrešanih oseb in začeli zbirati obvestila o pogrešanem, ki pa ga niso našli, je pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi (PU) Kranj Primož Donoša.

Hkrati so policisti na kraju, kjer so iskali pogrešanega, ugotovili dejstva, ki so nakazovala, da bi lahko bil žrtev kaznivega dejanja. V preiskavo so se vključili tudi gorenjski kriminalisti. Strokovnjaki nacionalnega forenzičnega laboratorija in pa vodniki policijskih psov za iskanje bioloških sledi so skupaj s policisti opravili ogled kraja, ki je trajal več dni.

Policisti so nato v ponedeljek izsledili in prijeli 33-letnega moškega iz okolice Kranja in 26-letnega moškega iz okolice Bleda, ki so ju sumili umora 58-letnega moškega. V ponedeljek popoldne so na območju Jelovice našli tudi kraj, kamor sta osumljena po izvršenem umoru odvrgla truplo, ter kraj, kjer sta poskušala uničiti sledi in dokaze, je pojasnil Donoša.

Preiskava je pokazala, da sta osumljena 58-letnika v okolici Kranja umorila z udarci s topim predmetom, nato pa truplo na kraj najdbe pripeljala v prtljažnem prostoru vozila enega izmed osumljenih.

Na podlagi izdanih odredb za osebno in hišno preiskavo, ki jih je policistom izdalo Okrožno sodišče v Kranju, so kriminalisti izvedli šest preiskav objektov in pa vozil osumljenih. Poleg elektronskih naprav so našli in zasegli tudi dokaze ter predmete, ki so pomembni za nadaljnji kazenski postopek. Sodna obdukcija, ki je bila opravljena v torek, je potrdila domnevo policistov, da je pokojni umrl nasilne smrti, je dodal Donoša.

Policisti so osumljenca v torek zvečer s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je na predlog državne tožilke za oba odredil pripor. Osumljena sta, da sta v sostorilstvu na grozovit in zahrbten način izvršila kaznivo dejanje umora iz koristoljubja. Za navedeno kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let. Osumljenca v preteklosti nista bila obravnavana za kaznivo dejanje, je še pojasnil Donoša.

Pogrešani 58-letni moški je bil umorjen