Medveda, ki je napadel lovca iščejo člani intervencijske skupine, ki je zaprosila za izredni odstrel medveda. Foto: Reuters
Medveda, ki je napadel lovca iščejo člani intervencijske skupine, ki je zaprosila za izredni odstrel medveda. Foto: Reuters
Medved napadel lovca, odhlačal v gozd

Po prvih ugotovitvah policije je moški hodil po cesti med Gospodično in Vahto, ko naj bi ga presenetil in napadel medved. Lovcu so v novomeški bolnišnici oskrbeli poškodbo noge.

Napadeni lovec Tomaž Robek je pojasnil, da je medveda najverjetneje presenetil in prestrašil, ta pa ga je takoj napadel. Večkrat ga je ugriznil v nogo, Robek pa se je branil s fizično silo. Kot je pojasnil, je noga kar precej poškodovana. Do avtomobila, ki ga je pustil ob gozdni cesti, je uspel priti sam, nato pa poklical na pomoč.

Za Robka je bila to prva tovrstna izkušnja. S prošnjo za izredni odstrel se v celoti strinja, saj lahko medved po njegovih besedah predstavlja veliko nevarnost za pohodnike, nabiralce gob in druge obiskovalce Gorjancev. "Če je napadel tokrat, bo še kdaj," je ocenil Robek.

Po napadu naj bi medved odšel v gozd. O dogodku so bili obveščeni pristojni iz intervencijske skupine za hitro ukrepanje v primeru ogrožanja življenja ljudi in njihovega premoženja po velikih zvereh kočevske in dolenjske regije, so zapisali na novomeški policijski upravi. Po poročanju portala 24ur.com bo skupina zaprosila za izredni odstrel zveri.

Glede na posnetke medveda, ki so jih priskrbeli lokalni lovci, naj bi šlo za mladega medveda, ki je star okoli tri leta in so ga na območju videli že večkrat, še poroča portal.

Po poročanju Slovenskih novic pa so Voglu konec tedna našli medvedje truplo. V upravi Triglavskega narodnega parka so potrdili, da sta se verjetno spopadla dva medveda, ali je eden pokončal drugega, pa bo jasno šele po patološkem pregledu na veterinarski fakulteti.

Medved napadel lovca, odhlačal v gozd