Policisti so odredili izredni tehnični pregled udeleženih vozil. Foto: BoBo
Policisti so odredili izredni tehnični pregled udeleženih vozil. Foto: BoBo

Na Senovem je v bližini prehoda za pešce 20-letni voznik osebnega vozila zbil pešca, ki naj bi z desne strani nenadoma stopil na cesto. Po trčenju ga je odbilo na nasprotno smer vozišča, kjer je obležal več kot 20 metrov stran od mesta trčenja. V tem trenutku je iz nasprotne smeri pripeljal 64-letni voznik drugega osebnega vozila, ki kljub izmikanju v desno trčenja ni mogel preprečiti in je 33-letnega moškega povozil, ta pa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Preiskovalna sodnica je odredila sanitarno obdukcijo, za udeleženi vozili pa so odredili izredni tehnični pregled oziroma kriminalistično-tehnični pregled. Na podlagi vseh zbranih obvestil in ugotovitev bodo policisti po končani preiskavi obvestili pristojno tožilstvo.

Letos so se na območju novomeške policijske uprave zgodile tri prometne nesreče s smrtnim izzidom, v katerih so umrli trije ljudje. V vseh primerih so bile žrtve prometnih nesreč pešci. V zadnjih treh letih je zaradi posledic prometnih nesreč umrlo osem pešcev, to je petina vseh umrlih.

V zimskem času se v temnejših delih dneva število prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci, poveča, ugotavljajo policisti. Voznike zato opozarjajo, naj bodo pozorni na pešce, pešce pa pozivajo, naj ustrezno poskrbijo za svojo vidnost.