Avtomobil je zapeljal s cestišča, kjer je obstal na strehi pod cesto. Foto: BoBo
Avtomobil je zapeljal s cestišča, kjer je obstal na strehi pod cesto. Foto: BoBo

Nesreča se je zgodila, ker je 50-letni državljan Italije vozil preblizu desnemu robu vozišča, so sporočili z novogoriške policijske uprave. Policisti so ugotovili, da je voznik avtomobila znamke Volkswagen Passat vozil po omenjeni regionalni cesti iz Podnanosa proti naselju Razdrto. Ko je pripeljal do levega delno preglednega ovinka, ni vozil po desni strani smernega vozišča in na takšni oddaljenosti od roba vozišča, da bi promet potekal varno in neovirano.

V levem ovinku je nato zapeljal desno na neutrjeno bankino, od tam pa je osebno vozilo drselo desno zunaj vozišča po strmi brežini, kjer je po dobrih 17 metrih s prednjimi levimi vrati bočno trčilo v drevo. Nato ga je obrnilo na streho in obstal je na strehi približno tri metre pod voziščem. Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Promet zaprt debelo uro
Posredovali so gasilci, ki so iz vozila izvlekli mrtvega voznika, vozilo postavili na kolesa in z dvigalom postavili avtomobil na cesto, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem, policiji, pogrebni službi in vlečni službi, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Zaradi nesreče je bil promet na regionalni cesti več kot eno uro zaprt v obe smeri.

Pozneje je zdravnica odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti so o nesreči obvestili tudi preiskovalno sodnico in državno tožilstvo.

Podobni nesreči
Še dve podobni prometni nesreči sta se zgodili nekaj po 6. uri zjutraj. Na cesti Črni Vrh–Zadlog v občini Idrija je osebni avtomobil zapeljal s cestišča in se prevrnil na bok. V njem je ostal ukleščen voznik, ki so ga iz vozila rešili idrijski gasilci. Na regionalni cesti pri kraju Ročinj v občini Kanal pa se je ob približno istem času osebno vozilo prevrnilo pod cestišče. Poškodovanemu vozniku so pomagali reševalci iz Nove Gorice.