Werner Nils Bastian II. Foto: Policija
Werner Nils Bastian II. Foto: Policija

Policistom so se na iskalni akciji pridružili gasilci, pripadniki enote reševalnih psov in člani Društva za reševanje iz vode. Pogrešanega skupaj išče približno 20 ljudi.

Pogrešani je visok 180 centimetrov, je suhe postave, ima krajše pristrižene lase, oblečen je bil v modro majico z dolgimi rokavi in sive kratke hlače. Nazadnje je bil opažen v četrtek okoli 21.45 v enem od kampov v naselju Soča, od koder je nato odšel neznano kam, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica (PU Nova Gorica).

Iskalna akcija pogrešanega nemškega državljana se je začela v petek v jutranjih urah na območju naselja Soča. Iskanje je bilo usmerjeno predvsem na strugo reke Soče z njenimi bregovi. Poleg policistov Policijske postaje Bovec, ki so vodili iskalno akcijo, in pripadnikov gorske policijske enote PU Nova Gorica so v njej sodelovali tudi pripadniki Gorske reševalne službe Bovec, več članov enote reševalnih psov in gasilci PGD Bovec, Log pod Mangartom in Srpenica.

V reševanje sta bila vključena tudi pripadnika Društva za reševanje iz vode Slovenije, ki sta strugo pregledovala s kajaki, pomoč pri iskanju so ponudili tudi domačini in njegovi prijatelji. V petek dopoldan se je v iskanje vključil policijski helikopter, gasilci pa so teren pregledali tudi z dvema brezpilotnima letalnikoma.

Policija vse, ki bi o pogrešanem imeli kakršne koli informacije oz. bi ga opazili, prosi, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. pokličejo na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.