Žrtev napada naj ne bi poznala storilca. Foto: Eugenija Carl/TV Slovenija
Žrtev napada naj ne bi poznala storilca. Foto: Eugenija Carl/TV Slovenija

vstvenem domu Piran je prišlo do poskusa uboja medicinske sestre. Storilca so prijeli na piranskem pokopališču, žrtev pa ni več v smrtni nevarnosti.

Direktor ZD-ja Piran Matjaž Kranjc je povedal, da se je incident zgodil v ambulanti za medicino dela. Storilec, ki ga ne poznajo, saj se tam ni zdravil, je hodil po čakalnicah in iskal mamo.

V najvišjem nadstropju je vstopil v ambulanto medicine dela, kjer je medicinsko sestro vprašal, ali je zdravnica, nato pa jo je porezal po glavi in po vsem telesu. Zaradi ran in ureznin so jo prepeljali na očesno kliniko v ljubljanskem kliničnem centru. Napadena ni v smrtni nevarnosti.
Tudi storilec, gre za 29-letnega Koprčana, ni več v policijskem pridržanju, jutri pa ga ne bo zaslišal preiskovalni sodnik, saj so ga po zdravniškem pregledu odpeljali v psihiatrično bolnišnico.
Storilec se pri prijetju sicer ni upiral, prijeli pa so ga po uri in pol na pokopališču. Pri njem so našli nož, za katerega pa kriminalisti še niso mogli potrditi, da ga je uporabil pri napadu. Policisti so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj, povezanih z nasilništvom in mamili.

V ZD-ju Piran ob tem odločno zanikajo, da bi se storilec in žrtev poznala, kaj šele da bi bila v ljubezenskem razmerju in bi bilo vzrok napada ljubosumje, kot so poročali nekateri mediji. Nihče izmed zaposlenih v zdravstvenem domu storilca ni poznal.