Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Mariborski policisti so sporočili, da je kriminalistična preiskava potrdila prve ugotovitve, da je 76-letna ženska, katere truplo so našli v stanovanjski hiši na območju Slovenske Bistrice, umrla nasilne smrti.

Ogled kraja dejanja še vedno opravljajo mariborski kriminalisti pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurnega državnega tožilca.

V dozdajšnji kriminalistični preiskavi je bilo ugotovljeno, da je storitve dejanja osumljen njen 77-letni mož. Osumljenec je bil sam udeležen v prometni nesreči in se zaradi hudih poškodb zdravi v UKC-ju Maribor.

Ker kriminalistična preiskava še vedno poteka, na PU-ju Maribor več informacij za zdaj ne dajejo. "V interesu preiskave tudi ne moremo razkriti načina in sredstva, s katerim je bilo dejanje izvršeno, prav tako še vedno ugotavljamo motiv dejanja in okoliščine udeležbe osumljenca v prometni nesreči," so še sporočili s PU-ja Maribor.

Če bo to mogoče, bodo več informacij o dogodku javnosti predstavili v prihodnjih dneh. So pa ovrgli navedbe nekaterih medijev, ki so poročali, da je imel osumljenec izrečen ukrep prepovedi približevanja.

Kot je poročal spletni Večer, policisti zakonskemu partnerju formalno prostosti še niso odvzeli, saj naj bi po navedbah portala storilec s kraja zločina pobegnil z avtomobilom, a je slab kilometer od kraja dogodka treščil v drevo in se ponesrečil.

Časopis je od virov blizu policije še izvedel, da preiskava poteka v smeri umora na zahrbten način, saj naj bi osumljeni ženo zabodel v hrbet in ji tako preprečil, da bi se lahko branila pred napadom. Dogodek naj bi se zgodil v občini Oplotnica.