Policija poziva ljudi, naj si ne zatiskajo oči pred nasiljem v družini, ampak ga prijavijo in pomagajo žrtvam. Foto: Pixabay
Policija poziva ljudi, naj si ne zatiskajo oči pred nasiljem v družini, ampak ga prijavijo in pomagajo žrtvam. Foto: Pixabay

Policisti PU-ja Novo mesto so v sredo ugotovili, da je 59-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad ženo in otroki. Nasilnež, ki je bil pijan, je v hiši razmetaval in razbijal.

Sina je napadel z vilami in ga pretepal, hčer pa večkrat močno udaril. Članom družine je grozil z lovsko puško in v hčer s tako silo vrgel steklenico, da se je ta zgrudila in so jo nato odpeljali v bolnišnico. Policisti so nasilneža obvladali, mu odvzeli prostost in ga odpeljali na pridržanje. Zasegli so tudi orožje, s katerim je grozil.

Nasilnežu bodo izrekli prepoved približevanja in ga ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini ter zanemarjanja otrok in surovega ravnanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa, so še pojasnili na policiji.

Ob tem se je izkazalo, da je moški več let izvajal nasilje nad ženo in mladoletnimi otroki. Žrtve je žalil, jim grozil in jih pretepal. V preteklosti naj bi jim grozil, da jih bo ubil, in vanje meril z orožjem. Vendar ga policisti v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril, so navedli na Policijski upravi Novo mesto.

Zato pozivajo, naj ljudje nasilje prijavijo. Velikokrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdor koli, ki za nasilje ve.