Deponija, kjer je moški zakopal truplo. Foto: Policija
Deponija, kjer je moški zakopal truplo. Foto: Policija

Grozi mu do 15 let zapora.

S Policijske uprave Koper so sporočili, da so jih italijanski policisti aprila prosili za pomoč pri iskanju pogrešane 37-letnice. Po obsežni mednarodni preiskavi, ki je vključevala še srbsko in hrvaško policijo, so vsi dokazi kazali prav na njenega nekdanjega moža, ki je pozneje dejanje tudi priznal.

Priznal je, da je nekdanjo ženo umoril v noči s 24. na 25. april v njuni skupni stanovanjski hiši v Trstu. Po umoru je truplo s svojim avtomobilom odpeljal prek nekdanjega mejnega prehoda Repentabor v Slovenijo ter ga odvrgel na odlagališču gradbenega materiala v bližini Krepelj pri Sežani. Truplo je prekril z večjo količino gradbenega materiala in takoj zatem zapustil Slovenijo ter čez Hrvaško odpotoval v Srbijo.

Identiteto bodo še ugotovili
Policisti so v četrtek na nakazani lokaciji dejansko našli odvrženo in zakopano truplo za zdaj še neznane ženske, ki se je že razkrajalo. Truplo neznane ženske je bilo odpeljano na Inštitut sodne medicine v Ljubljani, kjer bodo ugotavljali njegovo identiteto.

Koprski kriminalisti bodo 61-letnika ovadili zaradi umora, za kar mu grozi 15 let zapora.

"Opisana kriminalistična preiskava znova dokazuje, da popoln zločin ne obstaja, da kriminal ne pozna državnih meja in da se kriminaliteti lahko enakovredno zoperstavljamo le s celovitim in nesebičnim sodelovanjem policij," so sklenili na koprski policiji.