Odsek je bil zaradi nesreče zaprt, nastajale so kolone. Foto: MMC RTV SLO
Odsek je bil zaradi nesreče zaprt, nastajale so kolone. Foto: MMC RTV SLO
Nesreča na avtocesti

Nesreča se je zgodila, ko je zjutraj pred 7. uro v bližini izvoza Šentjakob voznik osebnega avtomobila trčil v bočni del avtobusa z romunskimi registrskimi tablicami, navaja policija. V zadnji del tega avtobusa je zatem trčil še voznik tovornega avtomobila. Tako osebni avtomobil kot tovorno vozilo naj bi v avtobus trčila domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Zaradi trka je iz tovornega vozila iz naloženih posod iztekla do zdaj neugotovljena količina emulzije. Po dosedanjih preverjanjih policije pa ne gre za snov, ki bi bila škodljiva za ljudi.

Nastali daljši zastoji, ki se še niso sprostili
Štajerska avtocesta je bila pred izvozom Domžale zaradi nesreče več kot dve uri zaprta za ves promet. Zato so proti Ljubljani nastali večkilometrski zastoji, ki so po navedbah voznikov segali celo do Blagovice. Promet je bil zaradi tega preusmerjen na regionalno cesto Trojane-Domžale-Ljubljana, kar je ta cestni odsek močno obremenilo in so tudi tam nastajali manjši zastoji.

Policija še navaja, da jim je po 9. uri uspelo sprostiti prehitevalni pas na avtocesti proti Ljubljani med izvozoma Domžale in Šentjakob, vendar se zastoj in dolga kolona vozil za zdaj še nista sprostila. Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste navajajo, da daljši zastoj ostaja. Voznikom priporočajo uporabo izvoza Lukovica ali Krtina. Gost promet z zastoji je še naprej tudi na vzporedni regionalni cesti.

Nesreča na avtocesti