Pisemske grožnje je po neuradnih informacijah v medijih vladnim politikom, tudi premierju Janši, poslal odkrit podpornik vlade in človek blizu SNS-a. Foto: Twitter Aleš Hojs
Pisemske grožnje je po neuradnih informacijah v medijih vladnim politikom, tudi premierju Janši, poslal odkrit podpornik vlade in človek blizu SNS-a. Foto: Twitter Aleš Hojs
Sorodna novica Janša in Tonin po pošti na domači naslov prejela grožnje s smrtjo
Sorodna novica Ovojnice, namenjene Janši, Toninu in Počivalšku, naj bi prestregli že na Pošti

Policija ima po neuradnih informacijah portala 24ur.com dovolj dokazov, da za pošiljkami s strelnimi naboji, ki so jih prejeli visoki predstavniki aktualne vlade in njeni zavezniki, stoji omenjeni Celjan. Portal Siol, ki je o zadevi prvi poročal, pa je zapisal, da naj bi bil pošiljatelj povezan z Združenjem policistov Slovenije, čeprav po njihovih informacijah ne gre za policista.

Je bil pa do nedavnega tudi poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Celje - na ta položaj ga je imenovala zdajšnja vlada.

Domnevni storilec je na družbenih omrežjih vlado večkrat javno podprl in ostro napadal njene nasprotnike, opozicijo ter protestnike, je še poročal portal 24.ur in ob tem poudaril zanimivo dejstvo, da je bil omenjeni izjemno angažiran tudi takrat, ko so vladni politiki na družbenih omrežjih javnost seznanili z grozečimi pisemskimi pošiljkami s strelnimi naboji. Dejavno je namreč komentiral tako pošiljke kot preiskavo.

Hojs že čestital policiji

"Glede na poročanje medijev (sem v tujini) lahko le čestitam policiji za odlično opravljeno delo pri preiskavi in kot kaže, tudi odkritju storilca pošiljanja pisemskih pošiljk z naboji. Nov dokaz, da v nasprotju z natolcevanjem opozicije in medijev, dela strokovno in nepolitično," se je na Twitterju odzval notranji minister Aleš Hojs.

Javnost so grozeče pošiljke z naboji, ki jih je prejelo več visokih predstavnikov države, med drugimi predsednik vlade Janez Janša, obrambni minister Matej Tonin in notranji minister Aleš Hojs, dve poslanski skupini v parlamentu ter predsednik SNS-a Zmago Jelinčič, razburile v oktobru.