Ena izmed ureznin. Foto: MMC RTV SLO
Ena izmed ureznin. Foto: MMC RTV SLO

V ponedeljek okoli 18. ure zvečer je 27-letni Logatčan tekel po makadamski cesti proti industrijski coni Zapolje. Nasproti sta mu prišla dva moška. "Eden je rekel samo: 'Dej ga.' To sem slišal. Potem sta me prijela za vrat in sta me spravila na tla. Čutil sem samo bolečine, potem pa me je on začel daviti in sem izgubil zavest," pripoveduje 27-letnik.

Ko se je prebudil iz nezavesti, napadalcev ni bilo več, vzela mu nista ničesar, zato sumi, da je šlo za napad iz čiste objestnosti. Pri sebi je napadeni k sreči imel prenosni telefon, tako da je lahko poklical očeta.

Ta ga je nato odpeljal v Zdravstveni dom Logatec, kjer so mu rane oskrbeli, mu dali protibolečinsko terapijo in ga napotili na pregled v ljubljanski klinični center. Če bi bile poškodbe po telesu in vratu le malce globlje, bi bile usodne, pojasnjuje Katarina Turk, dežurna zdravnica, ki ga je sprejela.

Policisti so dopoldne našli kraj napada, krvave sledi in britvico, s katero sta napadalca porezala tekača. Tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana, Vinko Stojnšek, je povedal, da policisti še vedno zbirajo obvestila o okoliščinah in motivu kaznivega dejanja.

Skrb vzbuja informacija, da je to že drugi fizični napad v Logatcu v zadnjih treh dneh. V noči na nedeljo je namreč skupina neznancev fizično napadla in poškodovala moškega v Gornjem Logatcu.

Barbara Renčof, Slovenska kronika

Neznanca porezala tekača
Neznanca porezala tekača