Foto: BoBo
Foto: BoBo

Ljubljanski policisti so potrdili, da so neznanci sinoči z neznano tekočino polili in poškodovali zunanjost stavbe Slovenske nacionalne stranke v Ljubljani, je poročal Radio Slovenija.

Na družbenih omrežjih se je pred dnevi pojavil videoposnetek, na katerem Jelinčič ljudi, ki so med epidemijo prejeli državno pomoč, med drugim označi za delomrzneže, ob tem pa tudi reče, da je bila "napaka, da je narod dobil denar". Jelinčič je sicer podprl ukrepe, ki so omogočili to pomoč, incident pa povezuje tudi s prej omenjenim posnetkom.

Kot je pojasnil Jelinčič, je do incidenta, ki ga je poimenoval "prvi teroristični akt v času parlamentarne Slovenije", prišlo v ponedeljek ob 23.21. Neznanci so v fasado njegove hiše vrgli štiri steklenice, napolnjene z motornim oljem. Ob udarcu v zid so se razbile, olje pa se je razlilo po fasadi. "Naslednji korak bi bila morda majhna molotovka, da bi vse skupaj zagorelo," je dodal.

Povedal je, da storilci k sreči niso zadeli oken, saj bi steklenice sicer padle v hišo. Uničili pa so fasado, okvirje in še marsikaj. Škode je po njegovih besedah za okoli 70.000 evrov. Neznanci so po dogodku zbežali s kolesi, posnetkov ali prič dogodka pa nima, je dodal.

Zaradi incidenta bo razmislil o dodatnem varovanju, ki ga trenutno po lastnih besedah izvaja sam. Morda bo zaprosil tudi za orožje za osebno varnost, je še dejal.

Umazana fasada sedeža SNS-a