AMZS se je že lani spoprijemal z notranjimi razprtijami. Foto: MMC RTV SLO
AMZS se je že lani spoprijemal z notranjimi razprtijami. Foto: MMC RTV SLO

Dejavnosti policije še potekajo, več o zadevi naj bi javnosti predstavili v sredo, poroča spletni portal finance.si. Vinko Stojnšek z ljubljanske policijske uprave je potrdil, da so pridržali tri osebe, dve bosta verjetno izpuščeni, ko prenehajo razlogi za pridržanje.

Krovna avtomobilistična organizacija Avto-moto zveze Slovenije (AMZS) se je v zadnjih letih spoprijemala z notranjimi trenji, ki so julija lani privedla do tega, da je skupščina zveze po sprejemu poročila komisije za ugotavljanje morebitnih nepravilnosti v poslovanju AMZS-ja razrešila dotedanjega predsednika Danijela Starmana.

Starmanu so očitali zlorabo pooblastil in izigravanje upravnega odbora. Očitkov je bilo še več, med drugim tudi v povezavi s predvidenim lastnim odkupom do 10 odstotkov delnic AMZS-ja ter z odvzemom pooblastil generalnemu sekretarju AMZS-ju Slavku Rusu. AMZS je nato od julija lani začasno vodil predsednik nadzornega odbora Boris Kočevar, na novembrski skupščini pa so nato izvolili novo vodstvo zveze na čelu z novim predsednikom Antonom Breznikom.