Na mejnem prehodu Obrežje so v ponedeljek odkrili 49-letnika, ki je v osebnem vozilu tihotapil skoraj 20 kilogramov prepovedane konoplje, katere vrednost policisti ocenjujejo na približno 80.000 evrov. Foto: Policija
Na mejnem prehodu Obrežje so v ponedeljek odkrili 49-letnika, ki je v osebnem vozilu tihotapil skoraj 20 kilogramov prepovedane konoplje, katere vrednost policisti ocenjujejo na približno 80.000 evrov. Foto: Policija

Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto France Božičnik je povedal, da so namreč policisti zbrali dovolj dokazov, in dodal, da so lahko prijeli 24-letnika z območja Brežic, ki naj bi oropal tamkajšnjo banko.

Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor, 24-letnemu osumljencu pa za omenjeno kaznivo dejanje grozi zaporna kazen od enega do deset let.

Prijeli tudi trojico vlomilcev
Novomeški in policisti iz Dolenjskih Toplic, ki so lani tudi obravnavali večje število vlomov v stanovanjske in počitniške hiše ter zidanice na območjih Dolža, Dolenjskih Toplic, Novega mesta in Šentjerneja, so odkrili tri osumljence, 24-letnika z območja Novega mesta, 28-letnika iz okolice Šentjerneja in 36-letnega državljana BiH-a s stalnim prebivališčem na območju Grosupljega, ki naj bi povzročili za več kot 50.000 evrov skupne premoženjske škode.

Šlo naj bi za stare znance policije, ki naj bi pri vlomih nakradli različno opremo, orodje in druge predmete in ki naj bi jih 36-letni osumljenec nato preprodajal v BiH. Ovadili so jih za najmanj 42 vlomov oz. velikih tatvin, 36-letnika pa še za več kaznivih dejanj prikrivanja. Grozi jim do dveletna zaporna kazen.

Novomeški policisti so ob pomoči svojih šentjernejskih kolegov zaradi 15 kaznivih dejanj s področja premoženjskega kriminala odkrili in ovadili tudi štiri mladoletnike, osumljene vlomov na Novomeškem, v Šentjerneju in Dolenjskih Toplicah.

Lani več zaseženih mamil
Na mejnem prehodu Obrežje pa so v ponedeljek odkrili 49-letnika, ki je v osebnem vozilu tihotapil skoraj 20 kilogramov prepovedane konoplje, katere vrednost policisti ocenjujejo na približno 80.000 evrov. Osumljencu za očitano dejanje grozi zaporna kazen od enega do 10 let.

Kar se tiče prepovedanih mamil, so novomeški policisti predlani zasegli nekaj več kot 2,6 kilograma heroina in lani nekaj več kot tri kilograme. Prepovedane konoplje so predlani zasegli nekaj več kot 35 kilogramov, lani pa nekaj več kot 141 kilogramov.

Foto: Policija