Hrvaški državljan je želel v Slovenijo prepeljati tudi 5 kilogramov konoplje. Neuspešno. Foto: BoBo
Hrvaški državljan je želel v Slovenijo prepeljati tudi 5 kilogramov konoplje. Neuspešno. Foto: BoBo

Policisti so skupaj tako zasegli 10562,80 gramov prepovedane droge konoplje, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. 5200,80 gramov so 26. 12. našli v avtomobilu BMW 520i, ki ga je vozil 23-letni državljan Bosne in Hercegovine s stalnim prebivališčem v Nemčiji. Policisti so po pregledu v rezervnem kolesu odkrili drogo in vozniku odvzeli prostost.

Osumljen je kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. S kazensko ovadbo so ga 28. 12. privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Druga zasedba mamil se je zgodila 31. 12. V Slovenijo je z audijem A4 želel vstopiti 23-letni državljan Hrvaške. Pod ploščo v prostoru za rezervno pnevmatiko so ob pregledu policisti našli pet večjih zavitkov, v katerih je bilo 5362 gramov konoplje. Pepovedano snov so zasegli, vozniku pa odvzeli prostor. Osumljenca so policisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.