Moška sta od uslužbencev zahtevala denar in natu pobegnila proti Zmajskemu mostu. Foto: MMC RTV SLO
Moška sta od uslužbencev zahtevala denar in natu pobegnila proti Zmajskemu mostu. Foto: MMC RTV SLO

Neznanca sta popoldne na Poljanskem nasipu v Ljubljani oropala poslovalnico Pošte Slovenije. Oborožena sta bila z nožem in pištolo oz. predmetom, podobnim pištoli. Policija dogodek še preiskuje.

Predstavnik PU-ja Ljubljana za odnose z javnostmi Vinko Stojnšek je dejal, da je bila policija o dogodku obveščena okoli 15. ure. Moška sta od uslužbencev zahtevala denar in nato pobegnila proti Zmajskemu mostu. Policija trenutno izvaja ukrepe za izsleditev ter ogled kraja dejanja.

Prvi ropar je visok okoli 180 centimetrov, je temnih, na kratko postriženih las in podolgovatega obraza. Oblečeno je imel temno majico in bež hlače do kolen. Drugi moški je visok in star okoli 25 let. Na glavi je nosil kapo s ščitkom bež barve in modre hlače do kolen.

Policija prosi za pomoč
Policija naproša vse, ki bi kar koli vedeli o omenjenih osebah, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Po junijskem oboroženem ropu v Kresnicah, v katerem je življenje izgubila njihova uslužbenka, je generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc zagotovil, da se bo izboljšala varnost poslovalnic, a da bodo izboljšave potekale polagoma, saj gre za mrežo, široko več kot 560 poštnih poslovalnic.