Črna kronika
Omar Naber
Omarju Naberju je sodišče izreklo kazen sedmih mesecev pogojno. Foto: MMC RTV SLO
       Najpomembneje je to, da tožilstvu ni uspelo dokazati prvotno očitanega kaznivega dejanja spolnega nasilja. Sodišče je namreč ugotovilo, da za to kaznivo dejanje ni dokazov. Ocenilo pa je, da bi šlo lahko za nasilništvo. Verjeli so besedi oškodovanke in zaenkrat je situacija takšna, kot je. Sem pa napovedal vložitev pritožbe, potem ko bomo prejeli sodbo.       
 Mitja Jelenič Novak, odvetnik Omarja Naberja

Dodaj v

Omar Naber obsojen nasilništva

Za obtožbo zaradi spolnega nasilja ni bilo dokazov
4. maj 2009 ob 16:51,
zadnji poseg: 4. maj 2009 ob 18:14
Ljubljana - MMC RTV SLO

Okrajno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je Omar Naber, ki je bil obdolžen kaznivega dejanja spolnega nasilja, kriv nasilništva.

Kot so za MMC povedali na sodišču, je bil pevec obdolžen kaznivega dejanja po 181. členu kazenskega zakonika, ki pravi takole: "Kdor uporabi silo ali zagrozi osebi drugega ali istega spola z neposrednim napadom na življenje ali telo in jo tako prisili, da stori ali trpi kakšno spolno dejanje, ki ni obseženo v prejšnjem členu, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do desetih let."

Po poročanju slovenskih medijev je sodišče Omarju Naberju prisodilo sedemmesečno pogojno kazen s preizkusno dobo dveh let za kaznivo dejanje nasilništva, spolnega nadlegovanja pa tožilcu ni uspelo dokazati. Če Naber v prihodnjih dveh letih ne bo storil novega kaznivega dejanja, mu kazen ne bo izrečena.

Nedokazani spolni napad naj bi se zgodil leta 2005 na plesišču nekega ljubljanskega nočnega kluba - oškodovanka in Naber naj bi se na plesišču večkrat zaletela, nato pa naj bi jo pevec začel nadlegovati in grobo otipavati.

Naber sodbe ne kometira
Za komentar smo prosili tudi pevca, ki pa sodbe, po besedah predstavnice za stike z javnostjo v agenciji Addere, Ane Šinkovec, ne komentira. Šinkovčeva je še dejala, da Naber vztraja pri izjavi, ki jo je dal po prvi obravnavi marca.

Takrat je dejal: "Spoštovani mediji, spoštovana javnost! Zaradi svojega glasbenega delovanja sodim v kategorijo javnih osebnosti. Narava dela terja tudi to, da se moramo javne osebe delčku svoje zasebnosti vseskozi odpovedovati. Narava dela je lepa, zaradi nje se nam dogajajo lepe in manj lepe stvari. Od leta 2005, ko so me prvič soočili z zadevo, ki naj bi se domnevno pripetila, zatrjujem, da temu ni tako, ker se ni zgodila. Ne oškodovanke ne njene priče ne poznam, verjamem pa, da ju je celotna zadeva nekoliko zanesla, in verjamem, da premoreta veliko osebne dignitete. Verjamem, da smo ljudje v svojem bistvu dobri, včasih nas malce zanese in osebna morala uči, da je treba ostati zvest samemu sebi. Najlepša hvala za vašo pozornost!"

Sodba še ni pravnomočna, Naberjev odvetnik pa je že napovedal pritožbo.

T. K.

Prijavi napako
Komentarji
TheBoss
# 07.05.2009 ob 11:26
15. Črtomir (07.05.2009 || 10:53:18)
V tem primeru ni šlo za odškodninsko (civilno) tožbo, temveč kazensko tožbo. Kaj pa naj bi punca imela od tega, da bi bil kazensko obosojen? Če bi želela denar, bi ga civilno tožila, a ga ni, ker je želela le, da bo en "prepotentnež" odgovarjal za svoja dejanja. Kazenska obsodba pa ne zagotavlja nujno tudi uspeha v civilni tožbi.

Na podlagi napisanega v različnih informativnih virih je očitno "poba" prestopil mejo zakonitega in je popolnoma prav, da za to tudi kazensko odgovarja. Meni osebno se zdi pogojna obsodba preblaga kazen, še posebej, ker gre za medijsko izpostavljeno osebnost.
SinanFakic
# 04.05.2009 ob 17:48
pol pa tazga pošlejo v španijo s tisoč bodočimi maturantkami. sakačast.
sosman
# 28.02.2017 ob 10:34
Nedolžen je kot sifilis...
Zero-Sen
# 09.05.2009 ob 00:43
Zdaj bo pa revez zalosten, ko ne bo dobil prave moske ljubezni...pricakujem da bo v kratkem storil kaksni prekrsek, da bo prisel do skupnih tusev na dobu in se bo njegov potencial lahko razvil.
Črtomir
# 07.05.2009 ob 10:53
Je čisto vseeno, ali je Omar komu zoprn ali simpatičen. Pejte mal v te lokale pogledat, kako se obnašajo te smrklje, pijane in napol gole se vlačijo po tipih in se pustijo nesramno otipavati.
Jaz pa verjamem Omarju. Mogoče pa je to užaljena bebjba, ki ni dosegla svojega, pa s pomočjo prijateljice, kot priče maščevalno poskuša zajebat Omarja na sodišču.
V tujini je to stalna praksa, samo da se zvezdnik z mezinčkom dotakne kakšne bejbe, ga ta že toži.
budilka
# 07.05.2009 ob 07:18
Od kar, oponaša pevca Robbi Williamsa, je meni neprijeten za gledat in poslušat..
liumm
# 06.05.2009 ob 15:26
Hvala bogu, da so ga obsodili, ker je človek strašansko aroganten, me pa čudi, da so puncama verjeli da je bil agresiven, niso pa jima verjeli za spolno nadlegovanje, čudno, čudno, čudni so.
isabel
# 06.05.2009 ob 07:06
Tudi jaz verjamem, da je kriv. Tipčka je malo zaneslo in si je domišljal, da lahko z vsako počne kar mu paše. Pa se je uštel.
Prav, da sta ga dekleti prijavili. Še premalo je pokasiral za takšno obnašanje! Šminker!
oxo
# 05.05.2009 ob 22:23
Omarja pogledaš pa ti je takoj jasno da je nadut in prepotenten tip, ki zna biti tudi nesramen in agresiven. O kvaliteti njegovega petja ne bom sodil = mi pa ni všeč in ne poslušam "njegovih glasbenih zvarkov". Dejstvo pa je, da se tip NE ZNA OBNAŠATI, da "zlorablja" svojo "popularnost" in na to (na žalost res dobrih fantov) naivno padajo punce ki ne premorejo kaj dosti pameti... Skratka: Verjamem DA JE KRIV!
primorski
# 05.05.2009 ob 13:11
ja, verjetno brezvezen pripetljaj. Naber se je sam zaj...., ker ni prijel taprave za rit. Grdo rečeno, ampak...
Sicer pa, ni prav, da je to storil.
Naj... je pa izključno zato, ker je "znan".
Mihatu iz Zgornjega spodnika se to ne bi zgodilo, obsodba mislim.
stewie
# 04.05.2009 ob 21:28
SinanFakic - saj večini takih bab je tako početje prav všeč, lahko priznajo, kako so se po dveh tequilah lizale z njim.

Motmot - morebiti, pa če je še znan pevec, mora včasih to tudi skriti.
hebl
# 04.05.2009 ob 20:58
po mojem pa samo išče malo publicitete da ga ne pozabimo
MoTmOt
# 04.05.2009 ob 18:58
..jst sm skuz mislu,da je gey.
kesjerdna
# 15.09.2010 ob 14:35
jaz pa vseeno mislim, da je omar nedolžen ...
JustCavalli
# 14.05.2009 ob 11:12
Dej..samo izsiljujejo te neumne zenske. Ce bi namesto njega bil nekdo, ki je nepoznan, se nebi nic zgodilo.
JanezJanez
# 05.05.2009 ob 14:31
Omar bi se moral svojim zvestim poslušalcem opravičiti, saj njegove pesmi očitno nagovarjajo k instant in agresivni ljubezni. Vse te ljubavne pesmi so zlagane in mladoletnikom oddajajo napačno sliko o pravi ljubezni. Sex, droge in rokenrol, to ni to!! Je zgolj prepevanje izsiljenih čustev, ki dajejo zgolj instant zadovoljstvo.

Omar odrasti in prični peti o Življenju!!
hafiks
# 05.05.2009 ob 14:09
Še en dokaz diskriminacije do neslovencev ali neslovenskega porekla
DamonDash
# 04.05.2009 ob 22:28
točno to Omar je definitivno en primer tipa k bejbe norijo za njim
kokr pač v ZDA kakšne fanice norijo za kakšnim...
tako da.....
asmas
# 04.05.2009 ob 21:13
kdo pa je ta omar naber
prvič slišal
pa da je javna oseba pravi,jaz ga še nism vidu
lojzi1
# 04.05.2009 ob 20:51
Slovenski pevec to je navaden rigač in prosim vas da ga ne primerjate z slovenskimi pevci ki so res pevci in postavljanje tega rigača zraven legend je žalitev ne samo za njih ampak tudi za Slovence ki jim je všeč slovenska melodija
Kazalo