Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Osumljenega so policisti kazensko ovadili zaradi trojnega umora in ga privedli pred preiskovalnega sodnika. Ali je ta zanj odredil pripor, pa po poročanju spletnega Večera uradno še ni znano.

Družinska tragedija, v kateri so umrli 61-letni moški ter ženski, stari 58 in 35 let, se je zgodila v petek popoldne. Policisti so takrat odvzeli prostost 35-letnemu moškemu, ki je bil z žrtvami družinsko povezan, in ga odpeljali v bolnišnico.

Kot poročajo mediji, je bil motiv za dejanje maščevanje partnerici in njenima staršema, potem ko naj bi mu ta povedala, da se z njim dokončno razhaja. Dejanje naj bi osumljeni storil pred nekajletnim sinom, pomoč pa je poklicala hudo ranjena mati njegove partnerice, sicer osnovnošolska učiteljica, ki je pozneje v bolnišnici zaradi poškodb prav tako umrla.

Po poročanju Večera naj bi 35-letnik, ki se je k družini preselil iz Podlehnika, nato pa sta si s partnerico zgradila svojo hišo ob hiši njenih staršev, izbruhnil že v preteklosti, policija je sicer zanikala, da bi mu pred kratkim odredila prepoved približevanja. Kljub temu naj bi že pred časom odkrito grozil družini, da jih bo vse pobil.

Po dejanju je storilec sedel v avtomobil in se odpeljal do gasilskega doma, tam parkiral, in vstopil v eno od hiš čez cesto. Še preden so stanovalci hiše izvedeli, kaj se je zgodilo, so se pripeljali policisti.

Osumljeni se tudi na dvorišču še vedno ni umiril, z nožem se je celo porezal po vratu, policisti pa so ga prijeli, ko se je znova zatekel v hišo. Čeprav se je še naprej upiral, so ga hitro obvladali in odpeljali v bolnišnico, še dodaja Večer.

Trije trojni umori

To je že tretja družinska tragedija, v kateri so umrli trije ljudje, ki se je letos zgodila v Sloveniji. Pretekli teden se je na okrožnem sodišču v Ljubljani začelo sojenje mlademu moškemu, ki je obdolžen umora treh sorodnikov na območju občine Domžale junija letos, 22-letnik pa je osumljen umora treh ožjih sorodnikov 9. novembra na Jančah.