Foto:
Foto:
V Karavankah življenje izgubil 41-letni voznik

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je malce pred pol peto uro zjutraj pred predorom tovorno vozilo trčilo v stebre galerije na avstrijski strani predora Karavanke.

Tovornjak je zapeljal čez most in obvisel, prikolica pa je obstala na mostu. Posredovati so morali avstrijski gasilci, ki so jim na pomoč priskočili kolegi iz GARS-a Jesenice in z avtomobilsko lestvijo rešili voznika iz viseče kabine tovornega vozila.

Po poročanju avstrijska tiskovna agencija APA voznik ni več kazal znakov življenja, njegove identitete pa še niso ugotovili. Portal zurnal24.si poroča,d a gre za 41-letnega Kranjčana.

Voznikom priporočajo obvoz
Avtocesta je bila ves dan v obe smeri, popoldne pa so ga spet odprli za promet - ta zdaj tam poteka izmenično enosmerno.

Zaradi daljše kolone tovornih vozil pred predorom pa na prometno-informacijskem centru vozilom še naprej priporočajo obvoz - vozilom, težkim do 7,5 tone priporočajo obvoz preko Ljubelja, Korenskega Sedla in Rateč, za voznike tovornih vozil pa preko Šentilja, Vrtojbe in Fernetičev.

V Karavankah življenje izgubil 41-letni voznik