Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Po poročanju Večera so policisti po tekmi v Mariboru izvedli postopek zaradi kršenja javnega reda in miru, vanj pa se je nato vmešala skupina več desetih domačih navijačev, ki je obračunala s tremi policisti.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Maribor Anita Kovačič Čelofiga je za Večer potrdila, da je eden od policistov nato izvlekel službeno pištolo in jo usmeril v zrak, da bi tako umiril položaj, orožja pa ni uporabil. Varovanje postopka z izvlečenim ali pripravljenim orožjem sicer ne šteje za uporabo prisilnega sredstva, je pojasnila.

Po informacijah PU-ja Maribor so bili v incidentu poškodovani trije policisti, pripadniki posebne enote z ustrezno zaščitno opremo.

Policisti po pisanju Večera o sobotnem izgredu zbirajo obvestila in nadaljujejo preiskavo varnostnega dogodka v povezavi s kaznivim dejanjem preprečitve uradnega dejanja ter tudi glede okoliščin uporabe prisilnih sredstev.

Tekma sicer ni bila označena z visokim varnostnim tveganjem, tudi med samim dvobojem letos najboljših ekip državnega prvenstva ni bilo incidentov.