Foto: BoBo
Foto: BoBo

Koprski policisti so 23. junija letos uspešno sklenili preiskavo umora 57-letnega moškega v Kobjeglavi, ki so ga mrtvega našli v začetku aprila. Med preiskavo so na kraju umora našli tudi več vrst prepovedanih mamil in pozneje ugotovili, da se je pokojnik aktivno ukvarjal s preprodajo prepovedanih mamil, predvsem državljanom Italije.

Pri preiskavi kaznivega dejanja so kriminalisti poleg vseh drugih dokazov, ki so bili zbrani in na podlagi katerih so identificirali in prijeli storilca kaznivega dejanja umora, zbrali tudi dokaze, da je pokojnemu prepovedano mamilo dostavljal 39-letni državljan Slovenije iz Zasavja, so pojasnili in dodali, da so na podlagi zbranih dokazov pridobili odredbo za preiskavo stanovanja in drugih prostorov pri osumljenem.

V preteklem tednu so nato prijeli in pridržali 39-letnega osumljenca ter opravili hišno preiskavo. V preiskavi so zasegli več elektronskih naprav in pripomočkov za pakiranje, osumljenega pa pridržali in pozneje privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Kopru, ki mu je odredil pripor.

"Osumljeni 39-letnik je bil za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog že obravnavan in bil za ta dejanja tudi že pravnomočno obsojen," so še pojasnili policisti in dodali, da mu zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po prvem odstavku 186. člena KZ-1 grozi zaporna kazen od enega do desetih let.