Sodba še ni pravnomočna. Foto: Pixabay

Omerzu naj bi grozil nekdanji intimni prijateljici 2. marca lani, v trgovini v Slovenski Bistrici. Tam naj bi ji rekel, da jo bodo iz Slovenije odnesli v krsti, če ne odstopi od pregona zoper njega zaradi zalezovanja, in da zmeraj ve, kje je, ker ji 24 ur na dan sledijo. Omerzu je grožnjo zanikal in zoper kaznovalni nalog podal ugovor.

Omerzuju sicer sodijo tudi zaradi domnevnega zalezovanja iste osebe. Tožilka ga bremeni, da po tem, ko je domnevna oškodovanka leta 2016 z njim prekinila razmerje, te ni hotel pustiti pri miru, ji neprenehoma pisal sporočila, odgovoren pa naj bi bil tudi za telefonske grožnje anonimnežev, ki so jo klicali.

Prav tako je domnevno oškodovanko nekdo poklical po telefonu in se ji zlagal, da si je Omerzu zaradi nje vzel življenje, za čimer naj bi prav tako stal Omerzu, ki očitke zanika in pravi, da mu je domnevna oškodovanka vse obremenilne dokaze podtaknila ter da se v tej zgodbi počuti kot žrtev.

V preteklosti naj bi ji tudi ponujal denar, 5.000 in 7.000 evrov, če odstopi od pregona proti njemu. Sojenje proti Omerzuju zaradi zalezovanja naj bi se nadaljevalo v četrtek.