Truplo žrtve je našla sprehajalka. Bilo je zakopano v suhi travi. Foto: TV Slovenija/Zajem zaslona
Truplo žrtve je našla sprehajalka. Bilo je zakopano v suhi travi. Foto: TV Slovenija/Zajem zaslona

Vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Stanko Vidovič je pojasnil, da so bili 23. marca obveščeni o pogrešani osebi, njen mož je ob prijavi pogrešane policistom predal tudi njeno domnevno poslovilno pismo. Policisti so nato začeli vse dejavnosti, da bi pogrešano našli, a brez učinka.

V petek, 5. aprila, popoldne so bili nato obveščeni o najdeni mrtvi osebi v okolici Kidričevega. Policisti in kriminalisti, ki so bili napoteni na kraj dogodka, so glede na okoliščine najdbe trupla zaznali razloge za sum, da je oseba umrla nasilne smrti. Z ogledom kraja dejanja, zbiranjem obvestil in opravljeno sodno obdukcijo je bilo ugotovljeno, da gre za pogrešano 33-letno žensko iz okolice Ptuja, ki je bila žrtev kaznivega dejanja, je pojasnil Vidovič in dodal, da je bila v okviru preiskave kaznivega dejanja umora še isti večer odvzeta prostost možu žrtve, 37-letnemu moškemu iz okolice Ptuja, naslednji dan pa še 33-letni ženski iz okolice Lenarta. "Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da sta bila osumljenca sodelavca, ki sta se zbližala in sta zaradi nezadovoljstva v svojih partnerskih zvezah načrtovala umor 33-letne partnerice osumljenca," je razložil Vidovič.

Sorodna novica V bližini Kidričevega našli truplo 33-letne ženske. Pridržali dva osumljenca.

Osumljenka čakala na dogovorjenem mestu in žrtev večkrat zabodla

Po ugotovitvah policije sta se dogovorila, da bo osumljeni svojo ženo 22. marca pripeljal na predhodno dogovorjen kraj v bližini Kidričevega, kar je moški tudi storil. Na tem mestu je tedaj že čakala osumljenka, ki je takoj pristopila do žene osumljenega in jo z ostrim predmetom večkrat zabodla. "Takoj zatem je truplo odvlekla do mesta, kjer jo je zakopala. Skupaj z osumljenim sta se nato s kraja dejanja odpeljala. Naslednji dan po izvedenem kaznivem dejanju je osumljeni, kot že povedano, na policijski postaji prijavil njeno izginotje," je pojasnil Vidovič.

Policisti so pozneje ugotovili, da je poslovilno pismo, ki ga je ob prijavi pogrešane policistom izročil osumljeni, že pred izvedbo kaznivega dejanja napisala osumljenka in ga izročila osumljencu. "Pri obeh osumljencih smo na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju opravili hišne preiskave, kjer smo zasegli predmete, pomembne za nadaljnji kazenski postopek, med njimi tudi pri osumljenki ostri predmet, za katerega utemeljeno sumimo, da je bil uporabljen pri izvršitvi kaznivega dejanja," je dejal Vidovič in pozneje razložil še, da je šlo za nož.

Sumijo ju umora na zahrbten način, zagrožena kazen je najmanj 15 let zapora

Osumljenca sumijo, da sta izvedla kaznivo dejanje umora po 116. členu kazenskega zakonika, saj sta načrtovala in izvedla umor na zahrbten način. S kazensko ovadbo sta bila v nedeljo zvečer privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper oba odredil pripor. Za navedeno dejanje je predpisana kazen zapora najmanj 15 let.

Vidovič je na novinarski konferenci ob tem še dodal, da sostorilca pred samo najdbo trupla nista bila osumljena kaznivega dejanja, policija ni družine – zakonca sta imela štiri otroke – še nikoli obravnavala zaradi nasilja v družini ali kakšnih drugih kaznivih dejanj. Prav tako nihče od osumljenih še nikoli ni bil v policijski obravnavi.

Kriminalisti končali preiskavo umora 33-letnice