Deklica naj bi hodila v 6. razred. Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO
Deklica naj bi hodila v 6. razred. Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO

Vinko Stojnšek iz PU-ja Ljubljana je v sporočilu za javnost tako zapisal: "Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so pri preiskavi suma kaznivega dejanja in okoliščin dogodka ugotovili, da ne obstajajo znaki kaznivega dejanja oz., da se dejanje NI ZGODILO. Kriminalisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil v zvezi z novimi dejstvi, do katerih so prišli skozi preiskavo."

Policisti so še dejali, da več informacij zaradi zaščite interesov otrok ne morejo izdati.

Dopoldne zaokrožila novica o poskusu ugrabitve
Kot je znano, je dopoldne v javnosti zaokrožila novica, da so pred Osnovno šolo Mirana Jarca v Ljubljani opazili poskus ugrabitve neke učenke, kar je za MMC po pogovoru s predstavniki šole potrdila tudi mama tamkajšnjega učenca.

Kot je zaskrbljena mama še pojasnila, so ji na šoli dejali, da ne vedo, kaj točno se je zgodilo oz. kaj je bilo v ozadju dogodka - ali je šlo torej za družinsko zadevo ali za vsem skupaj morebiti stoji neznanec.

Na srečo je bila v bližini dekletova mama, ki je ugrabitev hčerke (po poročanju medijev naj bi šlo za učenko 6. razreda) preprečila. Šola drugih staršev še ni obvestila o dogodku, prav tako tudi ne učencev, saj podatke še zbira, je sklenila naša sogovornica.