Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij so potrdili, da je v torek popoldne v Novi Gorici pobegnil pripornik. Po poročanju portala N1 je šlo za pripornika, ki je osumljen prikazovanja, izdelovanja, posesti in posredovanja pornografskega gradiva.

Pripornik je včeraj popoldne pobegnil iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Koper, oddelka Nova Gorica. Pobegnil je med spremstvom pripornika iz upravnega dela oddelka, kjer je po videokonferenčni povezavi potekalo njegovo zaslišanje na podlagi odredbe sodišča, nazaj v zaprti del oddelka, so navedli na upravi.

Pravosodna policista sta v skladu s pooblastili pripornika zasledovala, najprej s tekom, nato z avtomobilom, a sta bila neuspešna. Takoj po izrednem dogodku je uprava obvestila policijo in sodišče, ki je izdalo odredbo za razpis tiralice.

Pripornik predhodno ni bil kaznovan, po navedbah portala N1 pa se je vklenjen podal v beg. Bizjak je bil v priporu od sredine novembra, ker naj bi mladoletna dekleta nagovarjal k spolnosti, je poročal portal Žurnal.