Vlomil naj bi v najmanj dve stanovanji in si pridobil za okoli 1800 evrov protipravne premoženjske koristi. Foto: PU Ljubljana
Vlomil naj bi v najmanj dve stanovanji in si pridobil za okoli 1800 evrov protipravne premoženjske koristi. Foto: PU Ljubljana

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana, je 37-letnik iz enega stanovanja odnesel nakit, računalnik in druge tehnične predmete, v drugo stanovanje pa je le poskušal vlomiti. Osumljenec se je prijetju uprl, poskušal je zbežati in je osumljen tudi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Na podlagi odredbe sodišča je bila pri njem opravljena hišna preiskava, v kateri so policisti zasegli omenjene odtujene predmete. Zasegli so tudi vlomilsko orodje in predmete, za katere sumijo, da izvirajo iz drugih kaznivih dejanj vlomov.

Osumljenec je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. V preteklosti je bil namreč že obravnavan za kazniva dejanja zoper premoženje. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil ter preverjanje povezav še z drugimi tovrstnimi kaznivimi dejanji. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s PU-ja Ljubljana.

Policisti prosijo morebitne oškodovance, ki bi prepoznali zasežene predmete, da o tem obvestijo policijo na številko 113 ali Policijsko postajo Ljubljana Bežigrad na št. (01) 589 60 00, lahko pa se osebno zglasijo na sedežu enote na Posavskega ulici 3 v Ljubljani.