Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so storilci nato s kraja vloma pobegnili z osebnim avtomobilom znamke Audi A4 z avstrijskimi registrskimi tablicami. Policistom je nato uspelo vozilo zaznati na avtocesti proti Murski Soboti, a jim ga ni uspelo dohiteti, saj je voznik vozil s hitrostjo več kot 200 km/h.

Vozilo je nato avtocesto zapustilo na izvozu Sveta Trojica, pred naseljem Gočova pa je zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Potnikom je nato uspelo zbežati s kraja dogodka.

Policija prosi vse, ki bi kar koli vedeli o tem dejanju ali pa bi kje opazili neznane storilce ali osebe, ki bi bile poškodovane oz. bi imele oblačila umazana od posledic prometne nesreče, zemlje ali trave, da o tem takoj obvestijo policijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije.

Eden izmed osumljencev je bil oblečen v spodnji del trenirke črne barve in belo bundo s kapuco. Obut je bil v športne copate črno-bele barve, na glavi pa je nosil kapo sive ali črne barve. Drugi osumljenec je nosil sivo kapo, črno bundo s kapuco in belim znakom na trebuhu ter črni spodnji del trenirke z belim napisom na stegnu. Obut je bil v črne športne copate z belimi podplati, nosil je črne rokavice in modro ali vijoličasto prevleko čez usta in nos.

Tretji udeleženec vloma je nosil črno bundo s kapuco in sive rokavice, oblečen je imel siv pulover in spodnji del trenirke sive barve, čez usta in nos je imel modro prevleko, obut pa je bil v bele športne copate.