Policija občane poziva, naj bodo previdni in pozorni na neznane osebe Foto: BoBo
Policija občane poziva, naj bodo previdni in pozorni na neznane osebe Foto: BoBo

Trenutno na širšem območju Mežice potekajo skupne dejavnosti za izsleditev domnevno petih storilcev. Skupne dejavnosti na širšem območju Mežice izvajajo policisti policijske postaje Ravne na Koroškem v sodelovanju s pripadniki specialne enote policije, posebne policijske enote Policijske uprave (PU) Celje in vodniki službenih psov, so sporočili s PU-ja Celje.

Policija občane poziva, naj bodo previdni in pozorni na neznane osebe in naj, če jih opazijo, takoj pokličejo na telefonsko številko 113.

Po poročanju spletnega Večera gre za bankomat Raiffeisen Bank v središču Pliberka. Kraj dogodka je zavarovan, na delu so preiskovalci, ki pregledujejo posnetke nadzornih kamer. Neznani storilci naj bi mejo s Slovenijo prečkali na mejnem prehodu Reht pri Mežici. Večer navaja še, da je poostren nadzor tudi na mejnem prehodu Holmec in v Pliberku, kjer je povečano število policijskih patrulj, in da po poročanju Orf Kaernten za zdaj še ni znano, koliko denarja so storilci odnesli.

Kot je sporočila Katja Gole (Televizija Slovenija), območje Koroške že od tretje ure zjutraj območje Koroške preiskujejo policisti, pripadniki specialnih enot in vodniki službenih psov, širše območje preletava tudi policijski helikopter. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za šest tujih državljanov, enega od njih so avstrijski policisti že prijeli, ostalih pet je še na begu. Iz policijske uprave Celje prosijo, da se prebivalci ne zadržujejo na območju, kjer poteka iskalna akcija. Izvedeli smo, da naj bi storilci odnesli 12 tisoč Evrov, pri dejanju je nastala tudi večja materialna škoda.

Podoben primer uničenja bankomata z eksplozivom se je zgodil tudi v Lenartu v nedeljo ob 4. uri zjutraj. Ni še znano, ali sta dogodka povezana.