Popovič je tako trdil, da ga je Hot po soočenju županskih kandidatov leta 2014 v enem od portoroških hotelov fizično napadel, le nekaj dni pozneje pa je v televizijski oddaji na komercialni televiziji med drugim izjavil tudi, da je Hot pomemben akter podzemlja in da ima na vesti dva umora.

Boris Popovič. Foto: BoBo
Boris Popovič. Foto: BoBo

Obravnava je bila prekinjena, ker je Popovič na začetku sodnici povedal, da se bo skliceval na svetniško imuniteto. V dvorano je prinesel izkaznico državnega sveta, s čimer je dokazoval, da je svetnik od leta 2008. Ali bo dovolil sojenje Popoviču, mora zdaj odločiti državni svet.

Hotova odvetnica Tjaša Čarman je prepričana, da gre za Popovičevo taktiziranje in zavlačevanje, saj primeru grozi zastaranje. "Ne kaznivo dejanje ne zagrožena kazen ne upravičita imunitete. Toženemu Popoviču ne grozita ne pripor ne zapor, da bi mu bilo s tem onemogočeno opravljanje politično funkcije," je za TV Slovenija povedala Čarmanova.

"Gre za zasebno zadevo nekdanjega župana, ki ni v nikakršni povezavi z opravljanjem njegove funkcije državnega svetnika, zato bi bila v tem primeru morebitna podelitev imunitete povsem politično motivirana," meni Hotova odvetnica.

Za iste izjave je Hot od Popoviča zahteval tudi odškodnino, sodišče pa je na začetku leta 2018 pravnomočno razsodilo, da je Popovič odškodninsko odgovoren, saj mu ni uspelo dokazati ne resničnosti izjav ne tega, da je utemeljeno verjel v njihovo resničnost.

"V postopku se je izkazalo, da so bile Popovičeve trditve v resnici govorice, ki jih je raznašal naprej, ne da bi se prepričal, ali so resnične," je sodbo utemeljilo koprsko sodišče.

Popoviču je naložilo, da mora Hotu plačati 10.000 evrov odškodnine zaradi žaljivih in neresničnih izjav, jih preklicati in se javno opravičiti. Nič od tega ni storil, zato je sodišče Hotu dovolilo rubež, Popoviču pa zagrozilo z visokimi kaznimi.

Za pojasnilo, zakaj se je po številnih sojenjih, v katerih je bil obdolženec, ravno v tem primeru odločil za unovčenje svetniške imunitete, smo prosili tudi Popoviča. Odgovor bomo objavili takoj, ko ga bomo prejeli.