Popovič trdi, da se je ustrašil odkloniti podpis pogodbe z Zidar Klemenčičevo. Foto: FPA
Popovič trdi, da se je ustrašil odkloniti podpis pogodbe z Zidar Klemenčičevo. Foto: FPA
Odvetnica Nina Zidar Klemenčič
Zidar Klemenčičeva trdi, da gre za čiste laži. Foto: Jože Grajžl

Po pisanju spletnega portala 24ur.com Popovič trdi, da naj bi Zidar Klemenčičeva skupaj z Igorjem Jurijem Pogačarjem iz podjetja RAM Invest januarja 2010 prišla k njemu na pogovor o možnem sodelovanju med Mestno občino Koper (MOK) in njeno odvetniško pisarno. "Že takrat mi je povedala, da lahko s svojimi zvezami marsikaj uredi, kar mi je potrdil tudi on," zatrjuje Popovič.

Že na naslednjem sestanku v pisarni Zidar Klemenčičeve 5. februarja istega leta naj bi mu ta ponudila poslovno sodelovanje, ki bi ga pogodbeno uredili, MOK pa bi za to plačeval mesečni pavšal 15.000 evrov brez DDV-ja. Da bi ga prepričala o podpisu pogodbe, naj bi mu tudi obljubila, da ne bo imel težav s "policistko". "Popolnoma jasno je namignila, da gre za takratno ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal," še trdi koprski župan.

Ustrašil se je
Popovič naj bi nato direktorici občinske uprave Sabini Mozetič izrazil strah pred odklonitvijo podpisa pogodbe o zastopanju, saj da ga je odvetnica prepričala, "da zares pozna Kresalovo", pojasnjuje koprski župan. Pogačar naj bi mu nato prinesel osnutek pogodbe, a mu je Mozetičeva podpis odsvetovala, pogodbe pa nikoli ni podpisal.

Zidar Klemenčičeva je medtem za omenjeni portal povedala, da je nad obtožbami šokirana, saj da gre za čiste laži. Njena odvetniška pisarna je z MOK-om sodelovala le v dveh primerih, je pojasnila. "Z nami v stik so prvi stopili oni, v zvezi s tem smo bili v stikih z Mozetičevo. Po izvedbi teh storitev z njimi nismo nikoli več sodelovali," še pravi odvetnica in zoper Popoviča napoveduje kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe.