Bolčič, sicer dolgoletni član Popovičeve stranke Koper je naš in občinski svetnik, se je v preteklosti ukvarjal s prodajo avtomobilov. Foto: Eugenija Carl
Bolčič, sicer dolgoletni član Popovičeve stranke Koper je naš in občinski svetnik, se je v preteklosti ukvarjal s prodajo avtomobilov. Foto: Eugenija Carl

Na podžupanski položaj ga je župan Boris Popovič imenoval konec julija, ko je bil na prvi stopnji že obsojen.

Bolčič, sicer dolgoletni član Popovičeve stranke Koper je naš in občinski svetnik, se je v preteklosti ukvarjal s prodajo avtomobilov. Kot takratni lastnik in direktor podjetja Servis Bolčič je v letih 2009 in 2010 sklenil več pogodb z lizinško hišo Summit Leasing, kjer je kupil tri vozila.

Plačal ne bi, avtomobilov vrnil pa tudi ne
Avtomobile je prevzel, na svoje pogodbene obveznosti pa pozabil. Ko so ga pozvali, naj kupnino poravna v celoti ali pa v skladu s pogodbo vozila vrne, tega ni storil in si je vozila prilastil. S tem je Summit Leasing oškodoval za 52.900 evrov.

Denar mora vrniti
"Sodišče mu je izreklo pogojno obsodbo, s kaznijo enega leta zapora in preizkusno dobo treh let, ter mu naložilo plačilo premoženjske koristi v višini 52.919 evrov, oškodovano družbo Summit Leasing pa napotilo na pravdo," odgovarjajo na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Novega podžupana je iskal sodni vročevalec
Sojenje na prvi stopnji se je z obsodbo končalo poleti, Bolčič takrat sodbe ni dvignil, nekaj časa ga je iskal tudi sodni vročevalec. Napovedal je pritožbo, a je nato v zakonskem roku ni vložil. "Sodba je tako postala pravnomočna in izvršljiva dne 13. 9. 2014," pojasnjujejo na sodišču. Bolčič se na naše klice ne odziva.

Popovič, Mozetičeva, Klinar, Bolčič ...
Vrsta obsojenih iz kroga župana Borisa Popoviča se daljša. Spomladi so Popoviča zaradi zlorabe položaja nepravnomočno obsodili na tri leta zapora, direktorico občinske uprave Sabino Mozetič na enoletno zaporno kazen, v torek je bil na sedem mesecev pogojnega zapora s poskusno dobo dveh let nepravnomočno obsojen nekdanji vodja občinskega urada za gospodarske javne službe Raf Klinar, istega dne pa se je začelo sojenje Popoviču in predstojniku urada za okolje in prostor Georgiju Bangijevu. Obtožena sta zlorabe položaja pri zamenjavi občinskih zemljišč v Valdoltri s čimer naj bi občini povzročila 190 tisoč evrov škode.