27-letni voznik je vozil s kar dvakrat višjo hitrostjo od dovoljene. Foto: Pixabay
27-letni voznik je vozil s kar dvakrat višjo hitrostjo od dovoljene. Foto: Pixabay

Proti vozniku osebnega avtomobila BMW M4 bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Sevnici, so dodali dolenjski policisti. Zakon o pravilih cestnega prometa za kršitev določa globo v višini 1200 evrov, vozniku pa se izreče 18 kazenskih točk, so še spomnili.

Kot so še zapisali na Policijski upravi Novo mesto, so na svojem območju letos obravnavali 211 prometnih nesreč in v 55 primerih ugotovili, da je bil vzrok zanjo neprilagojena hitrost. Tudi lani je bil delež prometnih nesreč, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, podoben – znašal je 26 odstotkov.

"Hitrost je tako med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, tudi tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana z drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnjo pod vplivom alkohola," so spomnili na Policijski upravi Novo mesto in voznike znova pozvali, naj prilagajajo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti.