Poškodovano vozilo. Foto: Tomaž Trontel
Poškodovano vozilo. Foto: Tomaž Trontel

Kot je poročala dopisnica TV Slovenija Mateja Tomašič, zaradi dozdajšnjih groženj, ki jih je prejela ministrica, obstaja sum, da je bila prava tarča napada ministričin avtomobil, a da se je zaradi podobnosti vozil morda zgodil napad na sosedovo vozilo.

Tega glede na izjavo ne izključuje niti ministrica. "Glede na to, da hiši stojita povsem skupaj, da sta precej podobni parkirišči in tudi avtomobila podobnega tipa, je najbrž iz neke mere previdnosti glede na pretekle grožnje mogoče te zgodbe povezati," je Pivčeva povedala za TV Slovenija.

Ptujski policisti so bili o dogodku obveščeni ob 7.35. Prejeli so prijavo občana s Ptuja, da mu je neznani storilec ponoči poškodoval osebni avtomobil, parkiran na domačem dvorišču. Po poročanju PU-ja Maribor je nekdo v voznikova vrata zapičil lesen kol. Policisti kaznivo dejanje še preiskujejo, a po do zdaj zbranih obvestilih "dejanje ni povezano z varovano osebo, ki živi v bližini".

Ko smo poklicali tiskovnega predstavnika ministrstva za kmetijstvo, je ta dejal, da je po njegovih informacijah ministrica danes na dopustu, napoved njenih dejavnosti pa je za danes predvidevala njeno udeležbo na občnem zboru Prekmurskega prašičerejskega društva Murska Sobota.

"Presegli smo vse meje še sprejemljivega"

Pivčeva je zaradi omenjenega dogodka nekoliko zamudila na danes načrtovani občni zbor Prekmurskega prašičerejskega društva v Murski Soboti, kjer je v izjavi za medije med drugim potrdila dogodek, ki ji je nekoliko spremenil načrte. "Poteka policijska preiskava in težko bi kaj več v zvezi s tem komentirala," je dejala Pivčeva. Dodala je, da se je dogodek ponoči zgodil v bližnji hiši. Glede na to, da je v preteklosti sama nekaj groženj že prejela, policisti iz previdnosti dogodke skušajo povezati, zato po njenem mnenju tudi poteka preiskava.

Kot je dodala, sama veliko ne želi komentirati, prav tako ne tega, ali jo je morda strah, vsekakor pa je dogajanje izjemno neprimerno. "V duhu političnega dogajanja menim, da smo presegli vse meje še sprejemljivega in da slovenski javnosti dejansko dajemo sporočilo, da se v politiki ne znamo več pogovarjati, pač pa se spuščamo na raven groženj in osebnega ustrahovanja," je še dodala.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja direktorata za hrano in ribištvo Bojan Pahor je na dogodku po poročanju portala Sobotainfo razkril, da naj bi neznanec na Ptuju tudi z bencinom polil avtomobil, za katerega je domneval, da je v lasti ministrice.

V vozilo soseda ministrice Pivec zapičili kol

Ministrica prejela že več groženj

Predsednica DeSUS-a je pred kratkim že bila tarča groženj. Pred enim izmed sestankov s predsednikom SDS-a Janezom Janšo o oblikovanju morebitne nove koalicije je prejela grožnje, neuradno s smrtjo, če bi se dogovorila za vstop v SDS-ovo vlado. Policisti so ji po tem dogodku zagotovili varovanje, kar je razvidno tudi iz današnjega sporočila policije: "Tako varovana oseba kot policisti, ki jo varujejo, so z dogodkom seznanjeni."

O grožnjah in domnevnem vohunjenju za politiki so v četrtek govorili v Tarči, v kateri je gostovala tudi ministrica.

O vrenju in trenjih na političnem parketu