Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Ksenja Tratnik

Intervju Žiga Divjak: Gentrifikacija in okoljska kriza sta del iste težave

27.01.2023

"Teme, s katerimi se ukvarjava, izhajajo iz potrebe, da se o njih govori. Zato nas te teme nekako polnijo, ker imaš občutek, da vsaj govorimo o njih. Ne delamo si utvar, da spreminjamo svet v velikem pomenu, ga pa mogoče skozi majhne stvari."

Glasba Janez Dovč: Ko se pojavi svež veter, se ne obračaj proti njem, zajadraj z njim 

20.01.2023

Z današnjim koncertom Roberta Petana se začenja niz petih virtualnih koncertov Godibodi TV, ki ga ustvarjata Janez Dovč in Goran Krmac. Kot pravi Dovč, sta obdržala spletni format, ker želita na ta način raziskovati, kaj vse se da narediti v tem formatu.

Zdravje Kriza evropskega zdravstva: premalo zdravnikov in sester, hude obremenitve in beg v bogatejše države

23.01.2023

Zdravstveni sistemi (zahodno)evropskih držav so dolga desetletja veljali za najboljše na svetu. A vse pogosteje poročamo, kako se v čedalje več državah spopadajo s pomanjkanjem zdravstvenega osebja, tako zdravnikov kot sester. Hkrati pa se Evropa stara.

Študija Presejalni testi za demenco: sum na bolezen se je pokazal pri 10 odstotkih sodelujočih

18.01.2023

V okviru lani izvedene študije brezplačnih presejalnih testov za zgodnje odkrivanje demence so tudi s pomočjo novega testa BDI, ki je plod domačega znanja, preverjali sum na bolezen. Sum na bolezen se je pokazal pri desetini od 412 sodelujočih.

Kitajska Prvi padec števila prebivalstva v 60 letih. "Kitajska se bo prej postarala, kot pa postala bogata."

15.01.2023

V torek bo Kitajska sporočila nove podatke štetja prebivalstva. Prvič po veliki lakoti leta 1961 naj bi se število prebivalcev na letni ravni zmanjšalo. Napovedi kažejo, da bo se bo število prebivalcev do leta 2050 zmanjšalo za 109 milijonov.

300 dni od začetka vojne v Ukrajini Šteiner: "Iluzija o tem, da bodo ruski vojaki za božič doma in na toplem"

20.12.2022

"Ne vemo, kaj so obljubljali poklicnim vojakom in nabornikom v desetih ruskih armadah, ko so jih pošiljali na vojni pohod v Ukrajino, o tem, kdaj bodo doma. Tisto, kar vemo, je, da za letošnji božič gotovo ne bodo doma in na toplem."

Življenje v sivi coni David Zupančič: Rad bi ostal zdravnik, ne vem pa, ali bi ostal v zdravstvenem sistemu

24.11.2022

David Zupančič je specializant infektologije, vplivnež in pisatelj. Njegov prvenec Življenje v sivi coni, ki se je takoj povzpel na vrh najbolj prodajanih knjig, prinaša neposreden, pronicljiv in humoren pogled na covidno krizo iz prvih zdravniških vrst.

Intervju Pjer Žalica: Naj se zgodovina ukvarja, kdo je zločinec in kdo ne, toda vojna je zaznamovala vse

17.11.2022

"Prišli smo do tu, ko se mladi sploh ne ukvarjajo s tem, da bi izboljšali razmere v BiH, ampak gredo v tujino, v družbe, ki so že funkcionalne," pravi Pjer Žalica. V filmu Praznik dela znova osvetljuje travme vojne, ki še vedno krojijo življenje v BiH.

Intervju Lotos Vincenc Šparovec: Bolj kot se ožamem na odru, večji mir nastopi po predstavi

14.11.2022

"Če pogledamo okoli sebe, tudi vse svinjarije, vse laži, vsa podtikanja ali vsa skrivanja, so posledice nekih strahov ljudi, ki jih nosijo v sebi, ker če ne bi bili prestrašeni, bi bili ljudje bolj transparentni in odprti drug za drugega."

Vmesne volitve v ZDA Napovedi kažejo na zmago republikancev, kar bo ustavilo uresničitev Bidnove agende

07.11.2022

Javnomnenjske ankete pred jutrišnjimi vmesnimi volitvami kažejo, da bo predstavniški dom pripadel republikancem, v senatu pa kaže na zelo tesen izid. V tem primeru bo predsednik Joe Biden do naslednjih volitev težko uveljavljal svojo politiko.

Biografski roman Joži Jožica Avbelj: Srečevati ljudi – to se mi zdi najlepše pri našem poklicu

24.10.2022

"Zelo zgodaj sem se naučila, da publika zelo hitro pozablja in da moram jaz še hitreje. Da to, kar o meni govorijo in pišejo, nima zveze z mano," pravi izjemna igralka Jožica Avbelj, ki je s Petro Pogorevc napisala biografski roman z naslovom Joži.

Intervju z županom Krškega Miran Stanko: "Slovenija druge rešitve, kot da ima še eno jedrsko elektrarno, skorajda nima."

11.10.2022

"V NEK-u je remont. 18 mesecev se lahko po svetu dogaja, kar se hoče, vse vire lahko ukinemo, a bomo imeli elektriko. Ker je kurilni ciklus 18 mesecev. Toliko časa nihče ne more vplivati na delovanje jedrske elektrarne," pravi Miran Stanko, župan Krškega.

Stran 1 od 56
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov