Fotografija je simbolična. Foto: freedigitalphotos.net
Fotografija je simbolična. Foto: freedigitalphotos.net
V Postojni moški večkrat zabodel 22-letnico

Na koprski policijski upravi so razkrili nekaj podrobnosti v zvezi s ponedeljkovim poskusom umora na Tržaški cesti v Postojni, ki se je zgodil v zgodnjih jutranjih urah.

Policisti so bili o dogodku obveščeni malo pred 7. uro, ko je več občanov poklicalo na koprski operativno-komunikacijski center in jih obvestilo, da na Tržaški cesti leži ženska, ki kliče na pomoč.

Postojnski policisti in koprski kriminalisti so ob prihodu ugotovili, da je poškodovana 22-letna ženska iz Postojne, za katero je zdravnik ugotovil, da je bila večkrat zabodena z ostrim predmetom. Žensko so z rešilnim avtomobilom odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, od koder so jih obvestili, da je zaradi poškodb ogroženo njeno življenje.

Mater nekdanje partnerice napadel iz maščevanja in jo večkrat zabodel

Z zbiranjem obvestil so prišli do podatkov o osumljencu, 24-letniku z območja Postojne, sicer državljanu Slovenije in Severne Makedonije, in njegovem vozilu. Še isti dan so ga prijeli v njegovem prebivališču in ga zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja poskusa umora pridržali.

V preiskavi so ugotovili, da je med žrtvijo in osumljencem prišlo do spora, zaradi katerega je on uporabil oster predmet, z njim sunkovito zamahnil proti ženski in jo večkrat zabodel. Ženska je obležala na kraju dogodka, osumljeni pa je pobegnil z avtomobilom.

Kot je še povedal Ogrinc, preiskava še ni končana, saj tečejo hišne preiskave na naslovu prebivališča osumljenega in v osebnem avtomobilu, ki ga je uporabil po storitvi dejanja. Pred iztekom 48-urnega pridržanja ga bodo s kazensko ovadbo za poskus umora privedli pred preiskovalnega sodnika koprskega sodišča.

V ponedeljek je bilo v Sloveniji še en podoben dogodek, več na povezavi desno.