Nekdanji sodnik Milko Škoberne. Foto: MMC RTV SLO
Nekdanji sodnik Milko Škoberne. Foto: MMC RTV SLO
Škobernetu pogojna kazen

Ramić je dobil dvoletno kazen s preizkusno dobo petih let, Salobir pa leto in deset mesecev s prav tako petletno preizkusno dobo. Obema so prisodili tudi slabe tri tisočake denarne kazni.

Sodišče ju je obsodilo, ker naj bi v prvi polovici leta 2009 od starega znanca policije in pravosodnih organov Esada Čehajića vzela 9.000 evrov, v zameno pa mu na Hrvaškem trikrat uredila srečanje s celjskim sodnikom Milkom Škobernetom.

Od Čehajića sta zahtevala 50.000 evrov
Oktobra istega leta so Čehajića nato zaradi razpisane tiralice prijeli na bosansko-hrvaški meji, Ramić pa je prek Salobirja sodnika Škoberneta pozval, da prekliče tiralico, kar je ta tudi storil, je v današnjem izreku sodbe navajala sodnica Vladislava Lunder.

Oba obsojenca sta nato posredovala še pri odpravi pripora zoper Čehajića, je še ugotovilo sodišče. Od njega sta zato najprej zahtevala 50 tisočakov, pozneje 40, Čehajić pa jima je 24. januarja 2011 nazadnje izročil 18.000 evrov.

Ramić in Salobir naj bi si razdelila deset tisočakov, Škoberne pa osem. S tem sta obtoženca storila eno nadaljevano kaznivo dejanje jemanja podkupnine, je odločilo sodišče, obema pa bodo vzeli tudi denar, ki sta ga takrat dobila. Trojico je policiji prijavil Čehajić, obtožena sta krivdo priznala prejšnji teden, sodniku Milku Škobernetu pa zdaj sodijo ločeno.

Škobernetu pogojna kazen