Gradbišče kopališča Ilirija. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Gradbišče kopališča Ilirija. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

S PU Ljubljana so sporočili, da so bili okoli tretje ure obveščeni o požaru na stavbi športnega objekta v Tivoliju. Kriminalisti so po ogledu kraja požara ugotovili, da je doslej še neznani storilec ob objektu zanetil požar na gradbenem materialu, ki se je nato razširil tudi na sam objekt v gradnji. V požaru je nastala večja materialna škoda. Z zunanje strani kopališča Ilirija so vidni poškodovana steklena fasada, saje na oknih in nekatera popokana stekla.

Ljubljanski policisti so bili pred tem nekaj po drugi uri obveščeni tudi o požarih v smetnjakih na območju Šiške. "Ugotovljeno je bilo, da so zagoreli smetnjaki na petih lokacijah na območju Šiške. Gasilci so požar pogasili, policisti pa so opravili ogled kraja," so navedli na PU Ljubljana.

Kot je sporočil uporabnik portala MMC RTV SLO, so od Ruske ulice do Ulice Milana Majcna pogoreli številni zabojniki za smeti.

"Intenzivna kriminalistična preiskava in zbiranje obvestil še vedno potekata. Delo je usmerjeno tako na izsleditev zaenkrat še neznanega storilca ali storilcev kot morebitno medsebojno povezanost z drugimi požari v Šiški," pravijo na PU Ljubljana, kjer dodajajo, da požar uniči večino sledov kaznivega dejanja, zato je preiskava tovrstnih kaznivih dejanj zahtevna in lahko traja dlje časa.

Ob tem pozivajo vse, ki imajo kakršne koli informacije o morebitnih storilcih, da to sporočijo policiji.

Janković: Škodo bomo uveljavljali, ko bodo odkriti storilci

Na več primerov vandalizma v Ljubljani se je odzval ljubljanski župan Zoran Janković, ki ga "žalosti, da so v zadnjih dneh objestneži na več lokacijah po Ljubljani zažgali potopne smeti, trije mladostniki so v ukradenem avtomobilu divjali po mestu in uničevali javne površine ter urbano opremo ter da je bilo na sredni nogometni tekmi med Olimpijo in Mariborom na stadionu Stožice uničenih več kot 300 sedežev."

"Poleg tega pa smo bili seznanjeni, da je nekdo namerno podtaknil požar na objektu nastajajočega športnega centra Ilirija. Prva ocena škode je 300.000 evrov," je dodal in obsodil "nesprejemljiva in nerazumna dejanja".

Upa, da bo policija čim prej našla storilce in jih ustrezno sankcionirala, občina pa bo uveljavljala nastalo škodo, ko bo ta ovrednotena, je dejal. Dodal je, da je imel MOL zaradi spletne objave o morebitnem napadu v šolah, ki je izzvala preplah v celi državi, zaradi zagotavljanja varovanja v osnovnih šolah stroškov za 130.000 evrov. "Tudi v tem primeru bomo od storilca, ko bo ta odkrit, terjali škodo," je napovedal.

Vandali na Iliriji zažgali smetnjake