Nastalo je za okoli 40.000 evrov gmotne škode. Foto: Barbara Štor
Nastalo je za okoli 40.000 evrov gmotne škode. Foto: Barbara Štor

V lesenem prizidku gostinskega lokala Mašin žaga na Rogli je v sredo zvečer izbruhnil požar, ki se je potem razširil na ostrešje.

Uničenih je približno 50 kvadratnih metrov ostrešja in 56 kvadratnih metrov lesenega prizidka in oprema, ki je bila v prostoru, so sporočili iz celjskega regijskega centra za obveščanje.

Foto: PGD Stranice
Foto: PGD Stranice

Še pred prihodom 80 gasilcev s 14 vozili so zaposleni začeli gasiti požar v objektu. Gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Zreče, Vitanje, Stranice, Gorenje nad Zrečami in Oplotnica so preprečili širitev ognja na celoten objekt, požar pogasili, s termovizijsko kamero pregledali ostale prostore in jih prezračili.

Na požarni straži so ostali zreški gasilci. Celjski kriminalisti bodo danes opravili kriminalistično preiskavo, po neuradnih informacijah pa je tuja krivda izključena. Po doslej zbranih podatkih je požar izbruhnil v kuhinji prizidka, nastalo pa je za približno 40.000 evrov gmotne škode.

Kot so sporočili iz Uniturja, so posledice požara že sanirane do te mere, da je lokal Mašin žaga danes odprt in normalno posluje. "Posledice požara na pomožnem objektu bodo dokončno odstranili in sanirali v naslednjih dneh," so še navedli v podjetju.

Na Rogli zagorela gostilna Mašin žaga