Po prvih podatkih naj bi zagorel električni avtobus, ogenj pa se je nato razširil na stavbo in druge avtobuse. Foto: BoBo
Po prvih podatkih naj bi zagorel električni avtobus, ogenj pa se je nato razširil na stavbo in druge avtobuse. Foto: BoBo
Zagorelo v garaži LPP-ja

V delavnici je zagorel električni avtobus, požar pa se je nato hitro razširil na stavbo in še dva avtobusa. V požaru po do zdaj znanih podatkih ni bil nihče poškodovan, so sporočili s PU Ljubljana. Policisti so kraj zavarovali, ko je bil ogenj pogašen, pa so začeli ogled samega kraja požara in ugotavljati vzrok.

Dosedanje ugotovitve ogleda kraja požara, ki je trajal do poznih večernih ur, kriminalistov PU Ljubljana in kriminalistov Nacionalnega forenzičnega laboratorija GPU kažejo, da požar v delavnici javnega podjetja naj ne bi bil posledica kaznivega dejanja. Požar se je razvil na zadnjem delu avtobusa Mercedes Benz, kjer sta se nahajala akumulatorja in grelec, vzrok za nastanek pa je po vsej verjetnosti tehnične narave. Pri ogledu so bili odvzeti električni deli, ki bodo še naknadno pregledani in analizirani v kriminalističnem laboratoriju.

Za okoli 500 tisoč evrov škode
Da je zagorel električni avtobus v prostorih službe za vzdrževanje vozil in da v požaru ni bil nihče poškodovan, so potrdili tudi v LPP-ju. Pohvalili so posredovanje Gasilske brigade Ljubljana, saj zaradi njihove izjemno hitre intervencije ogenj drugih delov stavb ni ogrozil.

Škodo v LPP ocenjujejo na okoli pol milijona evrov. Kljub izrednemu dogodku bodo avtobusi v prihodnjih dneh obratovali za potnike brez posebnosti, so še zagotovili.

Zagorelo v garaži LPP-ja