Po zbranih informacijah naj bi zagorelo v eni izmed sob. Foto: PGD Črnomelj/Aleksander Riznič
Po zbranih informacijah naj bi zagorelo v eni izmed sob. Foto: PGD Črnomelj/Aleksander Riznič
Požar v domu starejših občanov v Črnomlju

V domu je zagorelo nekaj po 13. uri, po prvih informacijah je zagorelo v sobi v drugem nadstropju, kjer so bivalni prostori za oskrbovance. Na kraj dogodka so kmalu prišli gasilci, ki so požar pogasili v pol ure in preprečili, da bi se ogenj širil ter pomagali zaposlenim pri evakuaciji 25 stanovalcev, ki živijo v istem traktu.

"Poškodovana sta dva stanovalca in trije zaposleni, 25 stanovalcev pa je evakuiranih in so že vsi na varnem," je za TV Slovenija povedala direktorica doma Valerija Lekić Poljšak, ki sicer ni želela govoriti o škodi, a jo po prvih vtisih ocenjuje na približno 300 tisoč evrov.

Huje opečenega 88-letnega oskrbovanca, pri katerem je zagorelo v sobi in ki naj bi bil po neuradnih informacijah v smrtni nevarnosti, so reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center.

V Splošni bolnišnici Novo mesto so pa s kisikom pomagajo eni oskrbovanki, sicer oboleli za astmo, ki se je nadihala dima, in zaradi enakega vzroka še štirim zaposlenim.

Dejavnosti na terenu še potekajo, ogledje opravila tudi policija. Pri posredovanju so črnomaljskim pomagali tudi novomeški gasilci. Vzrok požara bo znan v prihodnjih dneh.

Požar v domu starejših občanov v Črnomlju