Policija vzroke nesreče še preiskuje. Foto: MMC RTV SLO
Policija vzroke nesreče še preiskuje. Foto: MMC RTV SLO

"Po do zdaj zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je strmoglavilo manjše potniško letalo (štirisedežno) PIPER Aircraft, ki je letelo na relaciji Dunaj-Ljubljana (letališče Brnik). Nekaj pred 19.00 je letalo priletelo na območje Mengša, kjer je pilot kontroli zračnega prometa sporočil o težavah, nato pa z letalom strmoglavil po strmem gozdnatem območju v bližini kraja Pristava. Na krovu letala naj bi bil samo pilot, državljan Avstrije," so v sporočilu za javnost zapisali na ljubljanski policijski upravi.

Na kraj nesreče je bilo takoj napotenih več gasilskih društev in policisti. Okrog 21. ure so razbitine letala našli v bližini kraja Pristava. V bližini razbitin je bilo najdeno eno truplo, katerega identiteta še ni potrjena. Dozdajšnje ugotovitve ogleda ne kažejo, da bi imel dogodek elemente kaznivega dejanja.

Preiskave, ki se bo nadaljevala v soboto, se je udeležil tudi preiskovalec letalskih nesreč iz sektorja za preiskovanje letalskih nesreč na ministrstvu za promet in infrastrukturo.