Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

V lovilni mreži, okoli 100 metrov nižje od kraja nesreče, ga je opazil domačin, je poročala Televizija Slovenija. Najprej ni bilo jasno, ali gre za pogrešanega Poljaka, pozneje pa je tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik sporočil, da so potrdili, da gre za pogrešanega 23-letnega državljana Poljske.

Poljak je skupaj s štirimi znanci različnih narodnosti, študenti s študentske izmenjave, v soboto okoli 14. ure odšel iz kampa Korita v kraju Soča proti Lepeni. Okoli 17. ure so prispeli v bližino kraja Velika soška korita, kjer so se ustavili.

Po navedbah Policijske uprave (PU) Nova Gorica je 23-letni Poljak s pešpoti sestopil nižje do roba skale nad kanjon reke Soče, kjer je izgubil ravnotežje in omahnil čez skalni previs v reko. Po padcu v Sočo je Poljak plaval po kanjonu še nekaj deset metrov, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Takoj po dogodku je eden od znancev na pomoč poklical reševalce regijskega centra za obveščanje.

Takoj je stekla iskalna akcija, ki jo je 30 pripadnikov različnih reševalnih služb in policije nadaljevalo tudi v nedeljo, vendar pogrešanega niso našli.