Teren je zelo zahteven. Foto: Televizija Slovenija
Teren je zelo zahteven. Foto: Televizija Slovenija

Pogrešani je skupaj s štirimi znanci različnih narodnosti, študenti s študentske izmenjave, v soboto okoli 14. ure odšel iz kampa Korita v kraju Soča proti Lepeni. Okoli 17. ure so prispeli v bližino kraja Velika soška korita, kjer so se ustavili.

Po navedbah Policijske uprave (PU) Nova Gorica je 23-letni Poljak s pešpoti sestopil nižje do roba skale nad kanjon reke Soče, kjer je izgubil ravnotežje in omahnil čez skalni previs v reko. Po padcu v Sočo je Poljak plaval po kanjonu še nekaj deset metrov, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Takoj po dogodku je eden od znancev na pomoč poklical reševalce regijskega centra za obveščanje.

Iskanje Poljaka na nedostopnem terenu Soče

Stekla je iskalna akcija in poleg bovških policistov so bili na kraj dogodka napoteni tudi pripadniki Gorske reševalne službe Bovec in prostovoljni gasilci iz Bovca. Policisti in reševalci so pregledali območje od mesta padca v reko do brvi v kraju, imenovanem Podklanec pri vasi Soča. Kljub intenzivnemu iskanju pogrešanega moškega do noči niso našli. Iskalno akcijo so prekinili in jo nadaljevali danes zjutraj. Popoldne so jo začasno znova prekinili, pogrešanega pa še vedno niso našli. Policija bo dejavnosti, da bi ga našli, nadaljevala tudi v prihodnjih dneh.

Poljaka, ki je zdrsnil v Sočo, še iščejo

V nedeljski iskalni akciji je poleg policistov in pripadnikov gorske policijske enote sodelovalo večje število pripadnikov gorske reševalne službe in gasilcev, prav tako so se jim pri iskanju pridružili policisti Generalne policijske uprave (GPU), ki so območje pregledovali z letalnikom, in pripadniki specialne policijske enote. Na terenu ob Soči je bilo danes več kot 30 pripadnikov različnih reševalnih služb in policije, so sporočili iz PU Nova Gorica.