V četrtek se je smrtno ponesrečil tudi 69-letni jadralni padalec iz Japonske, ki je z velike višine strmoglavil na pobočje kobariškega Stola nad Breginjem. Foto: EPA

Poljaka so gorski reševalci po obsežni iskalni akciji našli danes v grapi na Mrzlem vrhu. Pri padcu se je tako poškodoval, da je umrl na kraju nesreče, so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Novogoriške policiste so o nesreči jadralnega padalca, ki je strmoglavil visoko v hribu nad kampom Gabrje pri Tolminu, obvestili v četrtek popoldne. Takoj zatem je stekla reševalna akcija. Ugotovljeno je bilo, da je strmoglavil 29-letni Poljak, ki so ga prijatelji že pogrešali.

Kljub obsežnemu iskanju pogrešanega niso našli. Iskalno akcijo so zaradi noči prekinili in jo nadaljevali v petek zjutraj, ko so poleg gorskih reševalcev vključili tudi helikopter. Zaradi težko dostopnega terena so gorske reševalce s helikopterjem prepeljali bližje kraju strmoglavljenja.

Okoli 10. ure so gorski reševalci v grapi na Mrzlem vrhu padalca našli. Ugotovili so, da se je pri padcu tako poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. Tujo krivdo je policija izključila, so še sporočili.