Za kaznivo dejanje umora kazenski zakonik predvideva najmanj 15 let zapora, je na tiskovni konferenci še pojasnil vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos. Foto: Policija/PU Nova Gorica
Za kaznivo dejanje umora kazenski zakonik predvideva najmanj 15 let zapora, je na tiskovni konferenci še pojasnil vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos. Foto: Policija/PU Nova Gorica

Novogoriški policisti so na tiskovni konferenci predstavili podrobnosti sredinega dogodka. Kot so ugotovili, je osumljenec prišel na obisk k žrtvi in ga povabil, naj za trenutek pride iz stanovanja. Nato ga je napadel in večkrat zabodel.

Sorodna novica Na Bovškem do smrti zabodel 34-letnika

V stanovanju žrtve je bil v tem času še en moški, ki je zaslišal hropenje, zato je odšel pogledat, kaj se dogaja. Storilec se je ob njegovem prihodu prestrašil, končal napad in zbežal, je pojasnil vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos. Moški je takoj poklical policijo, ki je na kraj dogodka prišla sočasno z reševalci iz Zdravstvenega doma Tolmin, ki so napadenega oživljali, a neuspešno.

Policisti oz. kriminalisti so medtem zavarovali kraj dogodka in začeli iskati osumljenca. "Na podlagi preudarnih, taktnih in strokovnih prvih nujnih opravil policistov in kriminalistov je bil 24-letni osumljenec navedenega kaznivega dejanja kmalu oz. ob 1.55 izsleden na Bovškem," je pojasnil Pangos.

Med preiskavo okolice so policisti nedaleč od napada našli nož, ki ga je, kaže preiskava, uporabil osumljenec. V sredo so opravili tudi hišno preiskavo na naslovu, kjer je prebival osumljeni 24-letnik, sicer državljan BiH-a. Zasegli so predmete, ki bodo po Pangosovih besedah služili kot dokaz.

Informacije o možnem motivu za umor medtem še zbirajo. Kot so pojasnili, po zdajšnjih ugotovitvah kaže, da so bile vzrok za napad nerazčiščene osebne zadeve med žrtvijo in osumljencem.

Osumljenec je v Slovenijo in na Bovško prišel maja letos. Doslej v Sloveniji ni bil obravnavan za kakšno kaznivo dejanje, novogoriški kriminalisti pa od kolegov iz BiH-a še pridobivajo informacije o morebitnih kaznivih dejanjih v preteklosti.

Na območju Policijske uprave Nova Gorica so letos obravnavali dva poskusa uboja in en poskus umora ter tokratni umor na Bovškem, so še pojasnili na tiskovni konferenci.