Med drugim je bil zaradi varnosti ustavljen ves železniški promet mimo postaje Ljubljana Zalog. Zdaj je promet spet tekoč. Foto: BoBo/Borut Živulović
Med drugim je bil zaradi varnosti ustavljen ves železniški promet mimo postaje Ljubljana Zalog. Zdaj je promet spet tekoč. Foto: BoBo/Borut Živulović

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so bili okoli 8.30 obveščeni o sumljivem predmetu, ki je bil najden pod osebnim vozilom v Zalogu.

Na kraju so posredovali policisti in pripadniki protibombne zaščite. Zavarovano je bilo širše območje, med drugim je bil zaradi varnosti zaprt tudi železniški promet zdaj je spet sproščen. Med izvajanjem dejavnosti so policisti evakuirali ljudi iz bližnjega objekta.

Policisti protibombne zaščite so z vodnim topom predmet dezaktivirali. Ugotovljeno je bilo, da je bilo sredstvo dejansko eksplozivno.

Hiša v Zalogu, pred katero so policisti dezaktivirali bombo, je po poročanju portala Siol v lasti Borisa Vukosavljevića, lastnika več propadlih varnostnih družb in v preteklosti tesnega sodelavca Danijela Praštala, znanega iz afere Global.

Nepremičnino v Zalogu je Vukosavljević kupil leta 2010, pozneje pa jo je tudi prenovil. Januarja letos so neznanci že zažgali osebno vozilo na dvorišču, pogorel pa je tudi nadstrešek. Po končanem policijskem ogledu kraja požara je bilo ugotovljeno, da ima dogodek elemente kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Policisti zato nadaljujejo preiskavo, še poroča Siol.

V Zalogu pod avtomobilom dezaktivirali bombo