Pes je bil dalj časa na nizkih temperaturah. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo
Pes je bil dalj časa na nizkih temperaturah. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo

Osumljeni je svojega psa pri temperaturah tudi pod -15 stopinj Celzija na domačem dvorišču pustil zunaj, privezanega za zadnjo tačko. Podhlajenega ga je po obvestilu občanov rešil 50-letni predstavnik društva za pravice živali in ga takoj odpeljal k veterinarju.

Veterinar je psa pregledal, mu izmeril telesno temperaturo, ki je znašala pod 31 stopinj Celzija, medtem ko je normalna temperatura telesa psa 38-39 stopinj Celzija. Prav tako je ugotovil, da ima pes močno otečeno zadnjo levo tačko, za katero je bil privezan z vrvico, so dogodek opisali na Policijski upravi Maribor.

Veterinar je psa ogrel do primerne temperature, pes pa ima trajno posledico na zadnji levi tački, na katero šepa. Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo, predlagali bodo tudi uvedbo prekrškovnega postopka, saj osumljeni kot lastnik psa ni poskrbel za obvezno predpisano cepljenje.

Trpinčen pes je trenutno v zdravem okolju, kjer je za njega lepo poskrbljeno in okreva po poškodbah, še pravijo na Policijski upravi Maribor.