Foto: PPP Maribor
Foto: PPP Maribor

S Policijske uprave Maribor so ob tragični nesreči med Kamnico in Mariborom, v kateri je umrl 56-letni voznik, sporočili, da nekaterim voznikom kljub opozorilom in prizadevanjem policistov za izboljšanje stanja prometne varnosti nič ne strezni glave.

Sorodna novica Povzročitelj hude prometne nesreče pri Mariboru vozil vinjen
Foto: PPP Maribor
Foto: PPP Maribor

"V neposredni bližini včerajšnje tragedije smo danes popoldne samo v 20 minutah ugotovili dve kršitvi, kakršni sta včeraj vodili v smrtno prometno nesrečo – nepravilni prehitevanji," so zapisali v sporočilu za javnost in posredovali fotografiji obeh kršitev.

Sinočnjo tragično nesrečo je sicer povzročil 32-letni moški, ki je nekaj pred 20. uro vozil osebni avtomobil po glavni cesti od Kamnice proti Mariboru. Pred Mariborom je dohitel kolono treh vozil in jih začel prehitevati, čeprav je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 56-letni voznik osebnega avtomobila. Zaradi tega sta vozili čelno trčili. V trčenju se je 56-letnik tako hudo poškodoval, da je že na kraju prometne nesreče umrl. Povzročitelj nesreče in njegov 38-letni sopotnik sta se lažje poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel povzročitelj v organizmu 0,65 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.