Sojenja so se udeležili vsi tožilci, Rupar pa naj bi bil na službeni poti. Foto: RTV SLO
Sojenja so se udeležili vsi tožilci, Rupar pa naj bi bil na službeni poti. Foto: RTV SLO
Borut Sajovic
Borut Sajovic je po ponovni prestavitvi sojenja v torek spomnil, da je bila obravnava v zadnjih letih preložena že kar sedemkrat. Foto: RTV SLO

Nekdanji župan Tržiča se sojenja spet ni udeležil, ker naj bi bil na službeni poti. Začetek sojenja je tako, čeprav so se obravnave udeležili vsi zasebni tožilci na čelu z zdajšnjim tržiškim županom Borutom Sajovicem, prestavljen na 8. januar.

Leta 2006 Rupar oproščen vseh obtožb
Rupar je leta 2003 kot župan v občinskem časopisu v članku z naslovom Dragi uživalci Tržičana! navedel, da je za župana in občinsko upravo konec lepega takrat, ko se svetniki LDS vrnejo z razkošnih in bogatih počitnic ter začnejo z rovarjenjem in povzročanjem škode v občini. Tržiški svetniki LDS so tako zaradi razžalitve zahtevali osemmesečno zaporno kazen.

Po dolgotrajnih postopkih je aprila 2006 kranjsko sodišče Ruparja oprostilo vseh obtožb, predsednica senata Katarina Turk Lukan pa je obrazložila, da je bil sporni Ruparjev članek v Tržičanu oktobra 2003 le odgovor na prejšnje izjave občinskega odbora LDS-a in da v tem članku elementi obrekovanja niso dokazani.

Višje sodišče ugodilo pritožbi na prvotno sojenje
Svetniki LDS-a so se pritožili na višje sodišče, ki pa je letos sojenje razveljavilo in ga vrnilo na kranjsko okrožno sodišče. Sojenje naj bi se začelo oktobra, a je takrat Rupar pojasnil, da se ga zaradi zdravstvenih težav ne bo mogel udeležiti.

Borut Sajovic je po ponovni prestavitvi sojenja v torek spomnil, da je bila obravnava v zadnjih letih preložena že kar sedemkrat, in poudaril, da je taka zloraba in povzročanje stroškov državljankam in državljanom nedopustno.

Pavle Rupar vrača udarec
Zaradi začarnega dovažanja odpadkov kranjske komunale na deponijo Kovor pa je Pavle Rupar napovedal kazensko ovadbo zaradi zlorabe položaja zoper Boruta Sajovica in v. d. direktorja Komunale Tržiča Sebastijana Zupanca, ki je prav tako eden od zasebnih tožilcev proti Ruparju v primeru obrekovanja.